Els Falcons de Vilafranca comencen a escalfar motors pels actes del seu 60è aniversari

Escala de 9 dels Falcons de Vilafranca a Sant Llorenç de la Salanca
Avatar
27/11/2019 - 18:02h

Aquest divendres hi haurà el pregó a càrrec de Foix Cuyàs i dissabte una jornada de diferents tastos

Ja estem a la acaballes de la temporada falconera i esta tot a punt per la celebració d’un seguit d’actes per commemorar el 60è aniversari, actes que es van iniciar al principi de la temporada i que s’han anat succeint al llarg de tot l’any.

El tret oficial de sortida de l’aniversari, però, el donarà el tradicional pregó d’aniversari, que es celebrarà aquest divendres a les 20.30h al Fòrum Berger Balaguer, i que anirà a càrrec de  Foix Cuyàs i Ribas, històrica exfalconera, condecorada amb l’escut de plata de l’entitat per tots els seus anys de dedicació, estant al capdavant de l’entitat molts anys, essent la primera dona presidenta i també la primera dona cap de tècnica de l’entitat. Un cop acabat aquest es passarà un vídeo resum de la temporada.

PUBLICITAT

Per tal d’acabar la primera jornada, de les 2 a les 4 de la matinada s’ha programat una festa de temàtica falconera a la sala de festes 1976 de Vilafranca, amb els dj’s  locals Insert Coin DJ’s.

La jornada de dissabte s’ha reservat per un seguit d’actes que comencen a tenir rellevància en el calendari falconer, i és la jornada de tastos, per això es realitzaran diferents tastos al local: a les 12.30h, tast de vermuts; a les 17.30h, tast Riedel Experience; a les 18.45h tast de vins dels premis Vinari i a les 21h tast de cassoles falconeres. Per tal de poder assistir a qualsevol dels tastos és necessària l’inscripció a la pàgina web de la colla donat que les places son limitades.

El diumenge dia 1 s’ha reservat per celebrar la cursa 10ª Pujada a l’Ermita de Sant Pau, cursa de perfil de muntanya integrada en lla lliga de curses i que endinsa als participants en el bonic paisatge penedesenc.

Com ja és tradicional en les festes de la colla, han preparat pel divendres dia 6 de desembre el Rally dels Falcons concretament enguany en la 28ena edició, convocant la sortida a les 8h a la Rambla de Sant Francesc.

El dia 7 de desembre a les 19.30h es podrà gaudir, de manera gratuïta a la sala de festes 1976 de Vilafranca d’una exhibició de balls tradicionals bascos ambla formació amiga de la colla, els Alkartasuna Euskal Dantza Taldea, de Passai Antxo.

PUBLICITAT

I per finalitzat tot el seguit d’actes i sent la traca final de l’aniversari, el diumenge 8 de desembre hi ha la Gran actuació de Falcons i ExFalcons, iniciant-se a les 12h. amb un petit cercavila que recorrerà els carrers del centre. Iniciant-se a la Rambla Nostra Senyora, seguint per Carrer Sant Joan, Plaça de la Vila, Carrer de la Cort, Rambla Sant Francesc, on s’encendrà una tronada, i acabant a al Casal on es farà la gran actuació.

Després de l’actuació com és tradicional celebrarem oficialment l’acabament de la temporada falconera amb el dinar d’aniversari, moment de retrobament de Falcons i ExFalcons. Per assistir cal inscriure’s i el preu del tiquet va en funció si s’és soci o no: 28€ (No Socis), 25€ (Socis), 15€ (menors de 12 anys).

També et pot interessar

Comentaris