Tres detinguts per estafes telefòniques al Vendrell

26/11/2019 - 19:00h

Feien compres en diversos establiments al mateix moment que aconseguien les dades de les targetes de les víctimes

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre els dies 12 i 20 de novembre tres homes per fer estafes bancàries telefòniques dutes a terme des del municipi del Vendrell.

La investigació va començar arran d’una denúncia en la qual la víctima va explicar que havia rebut una trucada a finals de maig d’un home que es va identificar com a treballador de la seva identitat financera. Va advertir-lo que s’havien produït moviments fraudulents en el seu compte bancari; en concret, compres en diversos establiments comercials.

L’estafador li va fer creure que tenia totes les dades de la seva targeta. Mentre la víctima li confirmava la numeració i el codi de seguretat, l’estafador va fer les primeres compres, arribant a robar del compte 18.000 euros.

Els investigadors van determinar que darrere d’aquesta estafa hi havia tres persones i les van detenir. Són tres homes de 18, 21 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Vendrell i Albinyana. Han quedat en llibertat amb càrrecs després d’haver declarat en dependències policials. Hauran de comparèixer davant del jutge quan siguin requerits.

Des dels Mossos d’Esquadra es recomana no donar mai cap dada d’una targeta o compte bancari, i menys per telèfon. Davant del dubte, cal trucar o dirigir-se a l’entitat de confiança.

També et pot interessar

Comentaris