“L’any vinent volem revalidar el 4d7 i estrenar el 3d7”

Carles Requena
Judit Benages
25/11/2019 - 21:00h

Entrevistem Carles Requena, cap de colla dels Castellers de Mediona

Carles Requena té 39 anys i una vida molt vinculada amb els castells. Va formar part dels Castellers de Vilafranca fins al 1994, quan ho va deixar per dedicar el seu temps a altres aficions. El 2017, però, es va reenganxar al món casteller com un dels promotors d’una colla al seu municipi, Mediona, de la qual n’és cap de colla.

Recordin’s com van gestar-se els Castellers de Mediona
La idea de trobar-nos per fer castells va sortir de l’interès de diverses famílies, la gran majoria amb canalla, perquè els seus fills havien fet un tast de castells en forma de taller a l’escola. Aleshores va sorgir la idea de fer tallers de castells pel poble. La sorpresa va ser quan vam veure que la gent s’animava i cada cop en volien més. Aleshores va sorgir la idea de fer una petita actuació per festa major però per fer-ho ens havíem de constituir com a entitat i, a partir d’aquí, ja va agafar tot més forma.

Com s’organitzen? Quanta gent són?
Tenim una junta directiva, una tècnica, una comissió d’actuacions, una àrea de comunicació i una àrea social. Ara mateix som uns 125 socis, aproximadament i assajem torres i pilars els dimarts i els divendres fem l’assaig general.

Què destacaria de l’evolució de la colla?
Doncs crec que és molt positiva. De moment anem augmentant massa social. Evidentment sempre en volem més, però tenim clar que vivim en un nucli de menys de 800 habitants.

I l’evolució tècnica?
Tenint en compte que es tracta d’un nucli sense tradició castellera i on només set persones de la colla tenien experiència en castells, l’evolució ha estat molt gran. El juliol del 2017 vam fer castells de 5 i el 2018 en totes les actuacions hem fet castells de sis sense problemes. El 2018 vam completar gairebé tota la gamma de castells de 6 i enguany ja hem completat en tres ocasions el 4d7 i hem descarregat el nostre primer pilar de 5, a més de completar també el primer 9d6.

Diria que han complert els seus objectius?
L’objectiu tècnic d’aquest 2019 era començar a provar algun castell de 7, per això va ser essencial la compra de l’estructura de la xarxa als nostres padrins, els Castellers de Vilafranca.La xarxa ens ha donat la possibilitat de poder buscar on està el nostre límit amb seguretat i vam poder constatar que no estàvem tan lluny. Per això vam provar i apostar inicialment pel 4d7.Potser ens ha quedat pendent el 3d7, però hem fet un molt bon intent desmuntat. També valorem molt positivament, el fet de no patir cap caiguda .

Perquè han decidit apostar pel 9d6 amb tres enxanetes?
Vam voler fer-lo perquè és un castell on puja molta gent i el fet de decidir posar-hi tres enxanetes és per dos motius bàsics: el primer perquè és més fàcil fer-ho amb tres enxanetes i, en segon lloc, perquè podia pujar més canalla, cosa que per nosaltres és primordial. Els hi va fer molta il·lusió.

Quina és l’espineta que els hi ha quedat aquesta temporada?
A la tècnica ens ha faltat fer el 3d6 per sota ja que amb aquest castell tindrem tota la gamma de sis. És un castell que tenim ganes de fer i que de ben segur la pròxima temporada arribarà. També ens hauria agradat poder portar a plaça el 3d7 i descarregar-lo, però per això ja tenim temps, i és una manera de mantenir objectius per la temporada vinent.

PUBLICITAT

O sigui l’any vinent apostaran pel 3d6 per sota i el 3d7?
Bé, amb els castells cada temporada gairebé es comença de zero, la canalla creix i això vol dir fer canvis en la part alta, cosa que no és fàcil. La idea de la tècnica és fer castells de set en les màximes actuacions possibles, però això només és possible si anem moltes camises i aquest també és un objectiu de colla: moure més gent. Pel que fa als castells, l’objectiu és revalidar el 4d7 i el pilar de 5 i estrenar el 3d7. També ens agradaria començar a explorar en els assaigs castells com el 5d7 i el 4d7a però, més aviat per anar prenent mides.

També et pot interessar

Comentaris