Els Monjos aprova unes bases per fomentar un Carnaval no sexista

21/11/2019 - 16:34h

Les comparses i carrosses que no portin músiques sexistes rebran una subvenció

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos celebrat dilluns va aprovar la modificació de les bases generals i específiques per atorgar subvencions per participar a la rua de Carnaval del municipi l’any vinent i que busquen promoure la igualtat entre homes i dones d’una manera inèdita en les bases dels carnavals dels municipis del Penedès i el Garraf.

Així, les carrosses inscrites al Carnaval de Santa Margarida i els Monjos que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i respecte envers les dones rebran una subvenció de 150€, i 90€ les comparses. Per la participació complint la resta de requisits establerts en les bases, les carrosses rebran 50€ i els grups i comparses, 30.

En el plenari d’octubre i en una reunió posterior amb els grups municipals es va consensuar la modificació de les bases del Carnaval. Tot i així, finalment les bases només es van aprovar amb els vots favorables del PSC, mentre que PA-CUP es va abstenir i ERC i JuntsxCat hi van votar en contra perquè no veien les bases del tot clares.

Una de les mesures que s’impulsaran serà la creació d’una comissió de seguiment que avaluarà les lletres de les cançons que s’inclouen en el llistat que ha de presentar cada participant. Durant la rua, diversos voluntaris comprovaran que les músiques utilitzades s’ajusten als requisits de no sexisme i de respecte envers les dones.

Per l’equip de govern, l’objectiu és “sensibilitzar els participants en la igualtat amb un reforç positiu, i no en la prohibició”. D’aquesta manera es vol continuar en la línia iniciada l’any passat del foment de música no sexista, una voluntat que ara queda regulada.

També et pot interessar

Comentaris