L’Alt Penedès aposta pel turisme sostenible amb 12 àrees per autocaravanes

Eva López
19/11/2019 - 17:21h

Sant Martí Sarroca acull la presentació d’aquest nou atractiu turístic penedesenc, al qual està previst que pròximament se sumin nous espais

Feia temps que hi treballava, i finalment ho ha aconseguit. El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha estrenat aquest matí a Sant Martí Sarroca l’àmplia xarxa d’àrees d’estacionament per a autocaravanes, que compta amb 12 punts, i que es vol convertir en un dels principals reclams turístics del territori.

Conscients que el turisme familiar, i especialment el que viatja en aquest tipus de vehicles, va a l’alça, el Penedès va decidir fa temps sumar-se a aquesta tendència, que ja ha sumat una dotzena d’adeptes entre els ajuntaments de l’Alt Penedès.

PUBLICITAT

En aquesta primera fase s’han invetir poc més de 200.000 euros per adequar els espais en què s’ubiquen els aparcaments, la meitat finançats per laDiputació, i l’atra pels ajuntaments que s’han sumat a la proposta. Està previst que els pròxims mesos hi hagi altres consistoris que s’adherein al projecte. De fet alguns com el de Gelida (que en un primer moment va decidir no formar part de la xarxa) ja ha sol·licitat integrar-se.

Actualment, els 12 municipis que tenen àrea d’autocaravanes són: Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, El Pla del Penedès, Sant Sadurní, Subirats, Sant Cugat Sesgarrigues, Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, Sant Martí Sarroca, Vilobí del Penedès, Torrelles de Foix i Mediona. Tots els espais comparteixen una mateixa senyalització, i disposen de diversos serveis per als usuaris.

Treball conjunt
En la presentació de la xarxa d’àrees d’autocaravanes, Ramon Riera, president del consorci turístic, ha destacat que aquest és un projecte “viu”, precisament fent referència al fet que s’ha deixat oberta la possibilitat que més municipis s’hi sumin. Riera ha destacat que aquesta és una “bona eina” per vehicular la gran oferta turística que hi ha al Penedès, i ha avançat que ja està tenint molt bona acceptació entre el públic.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP), ha destacat la col·laboració de diversos municipis per tirar endavant aquesta xarxa posant de manifest que aquest és un dels objectius del Consell, que els pobles treballin plegats per assolir un mateix objectiu.

Finalment, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona Juan Luis Ruiz ha explicat que aquest projecte impulsat des del Consorci va en consonància amb el treball de l’ens provincial, que aposta fermament pel turisme sostenible.

També et pot interessar

Comentaris