Cunit celebrarà una jornada de sensibilització ecològica

18/11/2019 - 09:00h

L’Ajuntament organitza per diumenge una activitat per netejar on viu l’espècie d’au corriol camanegre

L’Ajuntament de Cunit organitza una jornada de voluntariat per netejar la zona dunar de les platges del municipi. Serà diumenge que ve, dia 24 de novembre, de 10 a 12.30h, i consistirà en una activitat popular de neteja i retirada de vegetació invasora a la zona dunar del tram de platja comprès entre el carrer Francesc Macià i la carrerada de Santa Coloma.

L’objectiu de la jornada és millorar l’entorn on viu l’espècie d’au corriol camanegre.

El consistori cunitenc remarca que es tracta d’una sessió participativa i voluntària a càrrec del grup ecologista GEPEC (Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans), en què es retiraran els residus sòlids i vegetació invasora de la zona dunar de la platja de Cunit Llevant.

També s’aprofitarà la jornada per fer una sessió formativa i pràctica per treure la vegetació invasora i la plantació d’espècies pròpies dels ambients dunars i salins.

Zona de nidificació del corriol camanegre
El regidor de Medi Ambient, Habitatge i Platges de l’Ajuntament de Cunit, José Manuel Cabada, n’ha parlat així: “A Cunit tenim la sort que una espècie d’ocell protegida triï les nostres dunes a la platja de Llevant per reproduir-se. Des de l’Ajuntament mirarem de millorar el control dels nius, especialment durant l’època de cria, entre març i juliol, però és responsabilitat de tots protegir tot l’entorn, respectant les delimitacions i tenint especial cura en l’època de cria”.

“Amb aquesta jornada de voluntariat volem fer més atractives aquestes dunes per a aquest turista que enriqueix la biodiversitat del nostre litoral. Hem de trobar l’equilibri que ens permeti gaudir de la natura sense fer malbé els ecosistemes, ja prou malmesos”, conclou el mateix regidor.

Així doncs, durant la jornada de la setmana que ve es donarà a conèixer l’àmbit del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), una espècie endèmica i protegida que viu i nidifica a Cunit i que es reprodueix amb dificultat per la pressió de l’home i els animals domèstics a la platja.

També et pot interessar

Comentaris