L’aclamadíssima ‘La tendresa’, aquest dissabte al TÀG

16/11/2019 - 09:00h

T de Teatre i Dagoll Dagom coprodueixen la versió catalana d’aquesta comèdia d’Alfredo Sanzol

Aquest dissabte, a les 20.30h arriba al Teatre Àngel Guimerà una obra de teatre molt esperada i que va tenir molt bona acollida dels dels seus inicis. T de Teatre i Dagoll Dagom coprodueixen la versió catalana de l’aclamadíssima comèdia d’Alfredo Sanzol La tendresa. Sanzol ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2017 i el XII Premio Valle-Inclán de Teatro per aquesta mateixa obra. L’autor s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir una enginyosa comèdia romàntica que parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor.

Si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir. La Tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Maragda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen. El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home.

El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure mai més una dona. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

També et pot interessar

Comentaris