La Societat Coral El Penedès ‘el Coro’ va actuar a l’Auditori de Barcelona

Jordi González va dirigir el Cant de la Senyera a l’Auditori de Barcelona | 3d8
15/11/2019 - 09:00h

La coral vilafranquina participarà aquest dissabte a la missa internacional de la Sagrada Família

Diumenge passat, a l’Auditori de Barcelona, la Societat Coral El Penedès el Coro de Vilafranca, juntament amb més de 600 cantaires d’altres corals membres de la Federació de Cors de Clavé, va participar en la cantata per a gran cor, solista, orquestra i rapsoda Camins d’Exili i Esperança, un espectacle musical pensat per evocar l’infortuni i reconèixer el valor i la resistència de milers de catalans forçats a desplaçar-se a l’exili a causa de la Guerra Civil espanyola ara fa 80 anys.

Sota la direcció del reconegut mestre Josep Mut i Benavent i altres directors de les corals participants, el concert es va desenvolupar a través del repertori popular català amb cançons com El Rossinyol, La presó de Lleida o l’himne occità Debatz ma finestro, incloent-hi l’himne de l’Orfeó Català del Palau de la Música El cant de la senyera, que va dirigir el vilafranquí Jordi González Figueras, director del Coro, i que va provocar que tot l’auditori es posés dempeus per cantar-lo. Aquest és el primer de molts projectes que ha posat en marxa la nova junta de consellers de la Federació de Cors de Clavé, encapçalats pel seu recenment escollit president Bruno Nájera, amb la intenció de continuar mantenint viu el llegat musical i l’esperit catalanista i republicà del seu mestre fundador Josep Anselm Clavé.

Dissabte, a la Sagrada Família

El 10 de gener de 2016, convidats per l’associació Amics dels Goigs de Barcelona i amb una magnífica acollida pel rector de la parròquia Mn. Turull, la Societat Coral El Penedès el Coro va oferir un concert a la cripta de la Sagrada Família en el qual el repertori va estar format exclusivament per goigs: al patró i compatrons de Vilafranca Sant Fèlix, Sant Raimon i Sant Jocund i d’altres que ja havien estat interpretant els darrers anys a la vila com ara a Sant Josep, Sant Joan, Santa Cecília o Santa Llúcia.

Amb ganes de repetir, gràcies a les gestions per part de l’actual Secretari de Pastoral el Sr. Bernet, el proper dissabte 16 de novembre el Coro tindrà la rara oportunitat de participar en la missa internacional que se celebra com cada dissabte a les vuit del vespre a dins la basílica de la Sagrada Família de Barcelona amb la interpretació d’un motet com a cant previ al culte i amb un cant final, ambdós escollits expressament per a l’ocasió. L’ofici serà acompanyat com és habitual pel Cor Francesc Valls, dirigit pel també vilafranquí Pere Lluís Biosca.

També et pot interessar

Comentaris