L’exregidor vilafranquí Josep Maria Martí substituirà Jordi Cuyàs després de la seva jubilació

Jordi Cuyàs
15/11/2019 - 06:00h

Martí treballa a l’Ajuntament com a càrrec de confiança i a partir d’ara assumeix la direcció de projectes estratègics

El penedesenc Jordi Cuyàs va jubilar-se dilluns després de més de 35 anys treballant a l’Ajuntament de Vilafranca. L’últim càrrec que ocupava Cuyàs era el de coordinador de projectes estratègics, que a partir d’ara assumirà l’exregidor vilafranquí de PDeCAT, Josep Maria Martí, que ja no va anar a les llistes de Junts per Vilafranca a les passades eleccions municipals.

De fet, Martí ja va entrar a l’Ajuntament com a càrrec de confiança del govern durant el mes de juliol. Segons explica Cuyàs, el que es fa en aquest càrrec és dinamitzar les qüestions que no són del dia a dia, sinó a mitjà i llarg termini i normalment lligats amb els temes de medi ambient o energia.

Josep Maria Martí

En el decret aprovat al juliol s’explicava que les feines de Josep Maria Martí són impulsar, coordinar i supervisar els projectes relacionats amb el servei, orientar la planificació dels recursos que s’han d’invertir i destinar i fer el seguiment dels programes per a la consecució d’objectius estratègics, entre altres.

Pel que fa a Jordi Cuyàs, va entrar a l’Ajuntament de Vilafranca com a tècnic de comunicació el 1984 i al cap d’un any ja va començar a responsabilitzar-se de temes relacionats amb la promoció econòmica.

Va ser tècnic de promoció econòmica fins al 1991, i aleshores es va presentar a les llistes del PSC com a independent i va entrar al consistori com a regidor socialista, càrrec que va mantenir durant 12 anys.

Seguidament va treballar durant sis anys com a gerent del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, també va formar part de la Mancomunitat durant uns mesos i va ser també director de l’Àrea de Promoció de Comerç de la Generalitat.

A partir d’aquí, fa uns deu anys va tornar a l’Ajuntament de Vilafranca, i l’últim càrrec que va exercir va ser el de coordinador de projectes estratègics.

Cuyàs s’emporta molt bons records de la feina a l’administració pública, tot i que destaca que abans d’entrar a l’Ajuntament va treballar durant 11 anys a l’empresa privada i, per tant, també coneix aquest sector. De l’administració local i comarcal destaca que és on realment es pot incidir una mica més en la qualitat de vida de la gent, cosa que fa que la feina sigui més satisfactòria.

Cuyàs lamenta que, des de la crisi econòmica del 2008, l’administració s’hagi tornat cada cop més rígida i això impedeixi que es puguin tirar endavant determinats projectes per les restriccions econòmiques i administratives que tenen els ajuntaments.

De tota la seva etapa al sector públic, Cuyàs es queda amb el record de la construcció durant la seva etapa de regidor “de la Vilafranca d’avui, amb el barri de la Girada i el balcó de les Clotes, entre altres”. Pel que fa què és el pitjor de treballar a l’administració pública, Cuyàs afirma que els moments més dolents són aquells que es produeixen quan veus que per diferents motius no tiren endavant projectes pels quals havia lluitat perquè li semblaven interessants per al bé de la població.

“És frustrant quan les teves expectatives no tiren endavant i t’adones que no pots respondre al que creus que són necessitats bàsiques, i sovint és per culpa de la burocràcia”, clou Cuyàs, que ara es dedicarà a projectes de voluntariat que considera interessants i també a la Plataforma Provegueria Penedès, de la qual forma part.

També et pot interessar

Comentaris