Castellet, escenari d’un curtmetratge del director Sebastián Alfie

14/11/2019 - 21:00h

“Cent U. Si et fas 100 palles, mors” s’estrena dissabte a les sis de la tarda a la sala polivalent Montserrat Roig de la Gornal

El nucli de Castellet va viure l’octubre del 2018 el rodatge d’un curtmetratge on van participar una trentena de veïns del municipi com a figurants. Dirigit per Sebastian Alfie (Buenos Aires, 1971) el curt de deu minuts es titula “Cent U. Si et fas 100 palles, mors” i demà dissabte està previst fer-ne l’estrena a la sala Polivalent Montserrat Roig de la Gornal.

La projecció es farà a partir de les sis de la tarda i està previst l’assistència del productor Minimal Films encarregada, Albert Solé així com la major part dels actors que han protagonitzat aquest curt com Benet Cabré, el nen de 14 anys protagonista del curtmetratge però també els actors Carles Arquimbau, Montse Alcoverro, Mireia Salip, Mariona Borrell i Vivi Lepori. El film es va enregistrar a diferents carrers de Castellet, a l’església del poble i en una casa particular del mateix nucli.

Gravada en català i en castellà “Cent U. Si et fas 100 palles, mors”, és una amenaça que ressona a les oïdes del protagonista, un noi de 14 anys de l’Espanya rural de principis del segle XX que, constret per les calors de l’edat, explica un a un els seus “pecats” per no passar de la ratlla fatídica, la qual cosa li provoca pocs mals de caps. No obstant això, un dia arribat als 99, haurà d’optar entre la imminència de l’infern i les urgències de l’adolescència. Com acabarà la cosa? Així és aquest jocós curt sobre el sentit de la culpabilitat que s’estrena demà a la Gornal i que ja s’ha presentat a diferents concursos com el Festival de Curts Villa de Orotava (Tenerife) o al 20 Calgary Internacional Film Festival de Canadà.

Diverses imatges del rodatge que es va fer l’octubre passat
L’església de Castellet, un dels escenaris del curt
Els cinc actors protagonistes
Els carrers de Castellet van ser objecte de rodatge
El protagonista del curt, el jove de 14 anys

També et pot interessar

Comentaris