El vendrellenc Ramon Soriano publica ‘Els viatges d’un provocador’

14/11/2019 - 13:00h

L’autor revisa i amplia l’obra ‘En dansa. Ballant sardanes arreu del món’, editada l’any 2016

El vendrellenc Ramon Soriano ha publicat –de moment, a plataformes online com Amazon– la novel·la de no-ficció Els viatges d’un provocador, una versió revisada i ampliada de l’obra En dansa. Ballant sardanes arreu del món, que el mateix autor va publicar l’octubre del 2016.

La nova novel·la ha polit la narració de l’anterior, n’ha millorat l’estil lingüístic i, sobretot, l’ha ampliat amb fins a unes 7.000 noves paraules, és a dir, una trentena de pàgines.

Els viatges d’un provocador és, segons remarca Soriano al pròleg, una novel·la que narra com la voluntat obstinada del protagonista –el mateix autor– genera “innumerables aventures” que Soriano descriu en primera persona i les quals es converteixen en històries que ha provocat al llarg dels anys per tal d’aconseguir objectius que s’havia fixat en els seus viatges arreu del món amb la seva colla sardanista.

Això vol dir, per exemple, fer una determinada foto prohibida a la ciutat d’Angkor Wat de Tailàndia, o plasmar una imatge relacionada amb Catalunya al Palau dels Vents de Jaipur (Índia).

Ramon Soriano busca en aquesta obra situar Catalunya al món a través d’un dels seus símbols més identitaris, la sardana, però creu que la novel·la també hauria pogut girar al voltant de les aventures d’un casteller de qualsevol colla, per exemple.

El que sí destaca Soriano és que les seves actituds provocadores s’aparten, per exemple, del que seria l’obligació de respectar en tot moment el que pugui determinar un guia turístic o la normativa d’un indret concret. Soriano, en tant que protagonista de les aventures, sempre buscava un objectiu on hi havia un “antagonista, ja fos una altra persona, un element com pot ser la climatologia o una prohibició”.

També et pot interessar

Comentaris