La Nau impulsa un espai de reflexió per a joves

Un moment de la presentació de les activitats a la Nau de Vilafranca
13/11/2019 - 17:04h

El primer debat parlarà sobre la perspectiva de gènere i estarà emmarcat en vuit activitats diferents per trencar mites sobre els rols de gènere

L’espai Jove la Nau posa en marxa un nou cicle d’activitats dins la programació trimestral de l’equipament juvenil: La Nau Reflexiona. Cada trimestre es proposarà un tema sobre el qual giraran les activitats plantejades, de manera que s’anirà posant el focus en diferents temàtiques d’interès juvenil.

En aquesta primera edició el tema seleccionat és la perspectiva de gènere, sota el títol de #EnClaucDeGènere es busca l’objectiu de trencar mites i tabús i debatre i reflexionar sobre els rols de gènere, el sistema patriarcal i el feminisme. Aquest cicle es porta a terme en coordinació amb les regidories de Joventut, Igualtat i Salut i constarà de 8 activitats gratuïtes per a joves de 13 a 30 anys. La presentació va tenir lloc ahir dimarts a l’espai jove La Nau amb la presència del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo.

Arroyo va posar de manifest la importància d’activitats que facin reflexionar les persones joves en aspectes d’igualtat, perquè “la joventut és una etapa cabdal en la definició de les trajectòries de vida i en la construcció de la conducta i maneres de relacionar-se de les persones, i per tant, és un moment clau per actuar en matèria d’igualtat de gènere”.

Per la seva banda el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, va subratllar que #EnClaudeGènere també pretén oferir coneixements i eines que facilitin un desenvolupament afectiu-sexual i de gènere òptim i així afavorir les actituds positives i saludables. “Cal que les persones joves tinguin una informació de qualitat, sense tabús, que puguin expressar-se i compartir, perquè volem evitar que les seves inquietuds les portin a recórrer a internet i a la pornografia”, va afirmar Medialdea.

La responsable de la Nau, Núria Albornà, va explicar que les activitats estan organitzades en diferents franges d’edat entre els 13 i els 30 anys i s’inclouen diferents formats: dues activitats formatives, dos monogràfics, dues obres de teatre, una exposició i un grup de reflexió i debat. Aquest grup té, segons Albornà, l’objectiu de “generar un espai on es reflexioni sobre el feminisme i la perspectiva de gènere, de fet és una activitat que ens han demanat les persones joves. Volem que es consolidi i vagi tocant diferents temes que ens proposin”.

El cap del servei de joventut, Ruben Calvo, assegurava que en el format de les activitats  no està renyit “el ser rigorós amb el ser transgressor” i manifestava que del grup de reflexió els agradaria que sorgissin “nois i noies que promoguin el feminisme a Vilafranca”.

Totes les activitats de #EnClauDeGènere es realitzaran a l’Espai Jove La Nau a partir del 18 de novembre i fins al 18 de desembre. Per a més informació i per tal de formalitzar les inscripcions es pot consultar el web de joventut: joventut.vilafranca.cat

També et pot interessar

Comentaris