El celler del Castell de Penyafort es converteix en una sala polivalent

Imatge del celler renovat
13/11/2019 - 15:49h

Ja s’ha tancat una nova etapa en la progressiva rehabilitació del recinte

Amb la signatura de l’acta de recepció de les obres del celler del Castell de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos es tanca una nova etapa en la progressiva rehabilitació de les diferents dependències del recinte. El celler està cridat a ser un dels espais emblemàtics i més atractius per a la ciutadania, ja que es convertirà en una sala polivalent destinada a acollir actes i celebracions diverses.

Recentment s’ha recepcionat l’obra que, a més del celler, inclou el vestíbul i un bloc de serveis higiènics, tot plegat amb una superfície de prop de 300 m2.  Però la gran intervenció s’ha fet al celler, una peça de 215 m2 que es conservava en molt mal estat i en el que ja s’hi havia fet estudis arqueològics previs, l’any 2010. Els treballs que s’hi ha fet s’han encaminat a condicionar la sala amb parets i paviment nous i a consolidar l’estructura. A més, també s’ha procedit a netejar els arcs i les voltes originals. Després de les excavacions arqueològiques que van deixar al descobert una premsa i un cup del segle XVIII, aquests dos elements s’han preservat.

Pel que fa als aspectes tècnics, s’han fet una instal·lació per a la climatització i la il·luminació de l’espai i una pre-instal·lació per a la sonorització i projecció d’àudiovisuals.

Es preveu que de la sala polivalent del celler se’n pugui fer un ús de tot el conjunt o per trams, segons les necessitats d’espai, ja que estarà dividit en tres zones.

Les obres de rehabilitació s’han executat amb una subvenció de la Diputació, que des del 2012 ha aportat 200.000€, i amb fons propis de l’Ajuntament, que va fer una aportació inicial de 86.000€.

També et pot interessar

Comentaris