Es reforçarà la vigilància al Conjunt Monumental d’Olèrdola

A l’església de Santa Maria, al Pla dels Albats, van aparèixer pintades FOTO: Xavier Esteve
13/11/2019 - 06:00h

Avancen les investigacions per trobar els autors dels actes vandàlics patits a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia

Les institucions implicades en la gestió del parc natural i del conjunt històric estan treballant conjuntament per a reforçar la vigilància en la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, després dels actes de vandalisme produïts la setmana passada. Així ho anunciava el mateix alcalde d’Olèrdola , Lucas Ramírez, que lamentava que es malmetés “el patrimoni de tots” i oferia el recolzament municipal al Museu d’Arqueologia.

En el treball conjunt per a reforçar la vigilància hi estan implicats Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament, el servei d’Agents Rurals, així com el Servei de Parcs de la Diputació i el Museu d’Arqueologia.

La responsable de la seu d’Olèrdola del MAC, Núria Molist, ha confirmat que ha traslladat de nou a la Generalitat la necessitat de reforçar els mitjans de seguretat, amb mesures com la instal·lació de tanques i càmeres. En aquest sentit recordava que episodis de robatoris detectats fa temps a l’aparcament van desaparèixer després de la instal·lació de càmeres de vigilància. Per ampliar aquesta acció dissuasiva, Molist considera que ara  “cal reforçar la vigilància en punts foscos” amb la instal·lació de més càmeres.

A l’església de Sant Miquel, a l’interior del recinte emmurallat, la nit de dimarts a dimecres es va robar un aparell elèctric que registra temperatura i humitat. A l’església de Santa Maria, al Pla dels Albats, van aparèixer pintades. I al costat de l’espai d’exposició permanent es va malmetre i tombar una màquina expenedora de beguda i menjar.

Els Mossos d’Esquadra avancen en les investigacions per trobar els autors d’aquests atacs al patrimoni.

També et pot interessar

Comentaris