A presó el conductor d’un camió que amagava 82 quilos de marihuana entre la càrrega

Els 82 quilos de marihuana estaven amagats entre menjar congelat. FOTO: MOSSOS
Avatar
07/11/2019 - 09:46h

La droga estava camuflada entre deu tones de producte congelat. El menjar es va lliurar a l’entitat benèfica El Ressò de Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 30 d’octubre a Vilafranca un home de 43 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La policia van tenir coneixement que un camió congelador circulava per l’AP-7 al seu pas per Sant Sadurní , transportava entre la seva mercaderia una quantitat indeterminada de marihuana. A més, les informacions apuntaven a que la intenció del detingut era creuar la frontera i dirigir-se amb la droga a algun país europeu.

Per aquest motiu els mossos van muntar un operatiu de vigilància que va permetre aturar el camió en un àrea de descans de l’AP-7, a l’altura del punt quilomètric 181, a Sant Sadurní . Per comprovar la càrrega amb seguretat es va traslladar el camió cap a una zona de descàrrega de la població de Vilafranca, molt a prop de dependències policials.

PUBLICITAT

Durant l’escorcoll els investigadors van localitzar tres palets de productes congelats i gran quantitat de marihuana envasada en bosses amb un pes de 82,8 quilos que, segons la taula de preus redactada pel Ministeri de l’Interior, tindria un preu al mercat il·legal d’uns 420.624 euros.

D’altra banda, agents de la Divisió de Trànsit van comprovar que s’havia manipulat el programari del tacògraf amb l’objectiu d’alterar els quilòmetres realitzats per evitar parades i així agilitzar el transport de la droga. El detingut també va ser denunciat administrativament amb una sanció de 4.000 euros.

PUBLICITAT

El conductor del camió va passar a disposició judicial el 2 de novembre davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vilafranca, que en va ordenar l’ingrés a presó.

Les gestions que ha dut a terme la Policia Local amb posterioritat, prèvia autorització judicial, han permès que s’entreguessin les deu tones de producte congelat a una entitat benèfica sense ànim de lucre, l’Associació Ressò de recursos socials i solidaris de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris