Els Monjos aprova les ordenances amb el vot en contra de l’oposició

Avatar
05/11/2019 - 17:41h

El govern del PSC assegura que hi ha més bonificacions, però els altres grups no veuen clara la proposta

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat provisionalment la modificació de les ordenances fiscals vàlides per al 2020, que durant el ple van tirar endavant amb el vot favorable dels set regidors de l’equip de govern mentre que els grups de l’oposició s’hi van mostrar en contra.

Segons el govern, un dels aspectes més rellevants de les ordenances fiscals per a l’exercici 2020 és la congelació dels impostos relacionats amb béns immobles, vehicles, obres i construccions, el preu de subministrament d’aigua i l’impost de plusvàlua.

PUBLICITAT

En el cas de l’IBI, s’oferiran bonificacions del 50% per a famílies nombroses, segons la renda, i una bonificació del 95% als propietaris que prestin habitatges per a lloguer social. Pel que fa a l’impost sobre els vehicles, es bonificarà amb un 75% els de 0 emissions i amb un 50% els eco. Així mateix, s’elimina la bonificació a vehicles de més de 25 anys d’antiguitat

Quant a l’impost d’obres i construccions, les bonificacions seran del 95% per a instal·lacions en habitatges per recàrrega de vehicles elèctrics i d’un 90% per a obres d’adaptació, accessibilitat i supressió de barreres.

D’altra banda, augmenta l’IAE, però es bonifica d’un 20% a empreses que apostin per les energies renovables. I, finalment, després de set anys, augmenta d’un 3,5% la taxa de residus, fet que es tradueix en un increment de 5€ anuals per habitatge, tot i que es mantenen les bonificacions segons la renda.

PUBLICITAT

En la mateixa sessió també es va aprovar inicialment l’ordenança reguladora de les tarifes de subministrament de l’aigua a causa del canvi normatiu en la llei de contractació del sector públic, un canvi que no afecta, però, al preu de l’aigua.

Altres punts que es van aprovar van ser la rectificació de l’inventari municipal corresponent al 2018; la delegació a la Junta de Govern Local de la competència sancionadora per infraccions greus o molt greus pel que fa a la tinença de gossos potencialment perillosos; les bases de subvenció per a la socialització i reutilització de llibres escolars i material didàctic per al curs 2019-2020, i la sol·licitud de bonificació del 95% de l’ICIO per reparar la façana de la seu del CCRR.

També et pot interessar

Comentaris