Pere Aragonès demana a Vilafranca el vot per ERC “per tenyir Catalunya de groc”

Un moment de l’acte de Pere Aragonès a Vinseum de Vilafranca
05/11/2019 - 18:29h

El vicepresident de la Generalitat ha estat present en l’acte central de campanya d’ERC a l’Alt Penedès

Donar resposta a la repressió de l’Estat i a la sentència contra els presos i preses polítiques. Amb aquest objectiu Esquerra Republicana vol guanyar les eleccions del proper 10 de novembre. Amnistia, Autodeterminació i República. Aquests són els tres pilars bàsics de la proposta republicana.

Una aposta que va defensar el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, en un acte a Vilafranca al demanar una gran majoria republicana aquest diumenge per tenyir Catalunya de groc “i glaçar el somriure d’aquells que han aplaudit la sentència d’un segle de presó a 9 persones per posa urnes” en referència al PSC.

L’exalcalde d’Entesa a La Granada Diego Diez de los Rios, juntament amb regidors republicans a la comarca com Anto Admetlla, Pol Pages, Fina Mascaró i Sònia Jansà van explicar les propostes referents a la llei d’amnistia, el referèndum i la necessitat de la independència per fer un país millor. També van remarcar la crítica a la justícia patriarcal i franquista que impera a l’Estat espanyol.

Rut Ribas, diputada penedesenca al Penedès, va defensar les demandes territorials, com per exemple la lluita de la pagesia per tenir un futur amb preus dignes pel raïm, alhora que va afirmar que “el jovent veiem com la precarització inunda tots els àmbits de la nostra vida i volem donar-hi resposta. I ho fem al carrer i cal que ho fem també a les institucions”.

Per la seva banda la candidata en aquestes eleccions a la llista d’ERC per l’Alt Penedès, Montse Medall, va fer una defensa de les preses polítiques i va criticar la invisibilització a les que se les sotmet. Va reivindicar a la presidenta Carme Forcadell i a la Dolors Bassa, posant èmfasi en la seva determinació de seguir endavant per aconseguir la República i per fer entendre que la lluita feminista ha de ser un pilar fonamental.

El diputat Joan Capdevila va explicar part de la feina “invisible” a Madrid, la de l’èpica del dia a dia per lluitar contra l’economia extractiva i de l’Ibex35 que impera a l’Estat, en contrast a l’economia productiva de Catalunya. En aquest sentit va defensar que a Vilafranca cal una parada de trens regionals per convertir-la en una capital de comunicació.

L’acte el va presentar la regidora vilafranquina Mònica Hill, que va explicar els motius pels quals és necessari anar a votar a les eleccions generals tot i ser republicans. “Aquestes eleccions ens costen perquè hi veiem els nostres carcellers i sembla un concurs de qui ens humilia més, però no renunciarem a cap espai on puguem denunciar la repressió perquè tota la política que no fem nosaltres la faran en contra nostra”, va afirmar Hill.

També et pot interessar

Comentaris