Primera clàssica de 8 dels Xicots de Vilafranca

Primera torre de 7 de la temporada dels Xicots de Vilafranca. FOTO: Maria Rosa Ferré
04/11/2019 - 12:36h

Van completar el 3 i 4d8 i la td7 en una diada marcada per la participació dels Falcons, que van plantar l’escala de 10, la pira 6/5 i la piràmide drets de 5

Els Xicots de Vilafranca van signar aquest diumenge al migdia durant la diada del Roser la seva millor actuació del 2019 amb la primera clàssica de 9, completant el 3 i 4d8 i la td7, en una jornada marcada per la peculiaritat que hi van actuar els Falcons de Vilafranca, que van alternar les seves figures amb els castells dels Xicots, els Castellers de Barcelona i la Colla Jove de Sitges.

Els Xicots van començar la diada del Roser amb el 3d8, que es va convertir en el tercer de la temporada i que van descarregar amb força treball ja que a mesura que passaven els segons el castell es tancava més de la part alta.

En segona ronda van estrenar la td7, un castell que ha arribat enguany molt més tard del que era habitual i que van descarregar sense problemes i fins i tot va haver premi amb una figuereta a quarts.

En tercera ronda arribava el que teòricament havia de ser el castell més senzill, el 4d8, que ja havien descarregat 11 cops enguany, però en van fer dos intents desmuntats quan encara el pom de dalt no s’havia col·locat. Les mides no eren bones i no volien arriscar. Finalment van aconseguir-lo a la tercera, amb un canvi a segons, i no va ser fàcil ja que van patir de valent també a la descarregada. Finalment, però, els Xicots van celebrar contents la seva primera clàssica de 8 i el fet que no havien caigut en tota la temporada.

La diada de diumenge va comptar amb la participació dels Falcons de Vilafranca, que era el primer cop que actuaven en una diada castellera i que van alternar les seves figures amb els castells.

Escala de 10 dels Falcons de Vilafranca

Els falconers van començar amb l’escala de 10 i en segona ronda van plantar la pira 6/5. També van completar la piràmide drets de 5, dues torretes (una va quedar en intent), dotze pilars de 3 nets i dos ventalls. Per acabar la seva actuació van fer un intent de pilar de 6 aixecat per sota, que es va quedar a poques dècimes de segon de ser carregat.

Per la seva banda, la Jove de Sitges va completar el 3d7, van fer un intent de 4d7 amb agulla (que després van carregar) i un 4d7; i els Castellers de Barcelona el 4d8, el 7d7 i la td7.

També et pot interessar

Comentaris