Tot a punt per una diada del Roser que combinarà castells i Falcons

03/11/2019 - 11:10h

Els Xicots de Vilafranca volen plantar la clàssica de 8 i els Falcons de Vilafranca l’escala de 10, la pira 6/5 i la piràmide drets de 5

La plaça de la Vila de Vilafranca acollirà aquest diumenge a partir de les 12 del migdia la diada del Roser dels Xicots de Vilafranca en la qual actuaran també els Falcons de Vilafranca, els Castellers de Barcelona i la Colla Jove de Sitges.

Val a dir que és la primera ocasió que els Falcons actuen en una diada castellera i que ho fan davant la invitació dels de Cal Noi-Noi, que des d’un primer moment es van mostrar disposats a donar un cop de mà als de la faixa verda en el seu 60è aniversari. Tal com ha apuntat el cap de tècnica dels Falcons, Oriol Udina, “serà una diada ben diferent i potser, si podem, farem dues figures per ronda”.

Els Xicots de Vilafranca han anunciat la seva intenció de fer la clàssica de 8 amb el 3 i 4d8 i td7. Cal tenir en compte que la torre s’estrenaria aquesta temporada i que de les tres construccions en van fer un bon assaig dimecres al vespre, cosa que els motiva a pensar que els podran descarregar aquest diumenge.

Els Falcons de Vilafranca han confirmat que provaran l’escala de 10, la pira 6/5, la piràmide drets de 5 i el 3d6 amb agulla

Pel que fa la Jove de Sitges – que enguany ha actuat sis cops amb els Xicots- portaran a plaça 3 castells de 7 i volen estrenar un renovat pilar de 5. Els acompanyaran també els Castellers de Barcelona, en l’any del seu cinquantè aniversari, que no han avançat les seves intencions ja que no van poder ser presents en la presentació de la diada.

Totes les colles han reconegut que s’havien preparat objectius més importants i ambiciosos per diumenge però que la situació actual que viu Catalunya els ha fet canviar assaigs i actuacions i també han tingut algunes baixes importants per diferents motius. Tot i així totes les colles es mostren motivades per intentar plantar les seves millors construccions del moment..

Abans de la diada, les colles aixecaran pilars de 4 contra els presos polítics i la repressió a Catalunya.

Els actes seguiran després de la diada de amb vermut a Cal Noi-Noi, dinar i festa posterior amb PD Parpels.

També et pot interessar

Comentaris