Els Castellers de Vilafranca signen la tercera millor diada de la història

4d9sf dels Castellers de Vilafranca descarregat per la diada de Tots Sants
Judit Benages
01/11/2019 - 17:16h

Els vilafranquins han descarregat la td9fm, el 3d10fm, el 4d9sf i el pd8fm en una jornada que només ha vist la caiguda dels Capgrossos

Vilafranca ha viscut aquest divendres una llarga diada castellera de Tots Sants. Les colles portaven a la plaça de la Vila molts deures per fer, però alguns s’han quedat per fer.

La primera ronda ha començat puntualment a les 12 del migdia amb el 4d9f dels Capgrossos de Mataró, que han descarregat després d’un peu desmuntat. Els de Mataró arribaven amb bona forma després de completar-lo fa uns dies a Girona. Seguidament ha estat el torn dels Castellers de Vilafranca, que han fet dos peus desmuntats de 3d10fm per, seguidament, fer-ne un intent desmuntat amb setens ja al capdamunt de la construcció.

3d9f dels Capgrossos de Mataró

Després dels vilafranquins ha estat el torn dels Xiquets de Tarragona, que han completat la td8f per primer cop enguany i els Castellers de Sants, que han descarregat el 5d8.

Torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. FOTO: Jose Paredes

La segona ronda ha començat a dos quarts de dues del migdia, amb el 3d9f descarregat pels Capgrossos de Mataró, que seguien el programa previst. Els Castellers de Vilafranca han decidit aparcar per una estona el 3d10fm i han decidit apostar per un valor segur com era la td9fm, que han completat amb solvència. Després dels vilafranquins, els Xiquets han desmuntat el 5d8 amb dosos col·locats i els Castellers de Sants han completat el seu segon 4d9f de l’any. L’han celebrat amb crits de: “aquesta soca no la mou ni la Brimo”.

PUBLICITAT

4d9f dels Castellers de Sants

En tercera ronda els Capgrossos de Mataró han completat el 4d8 amb agulla, que feia tres anys que no descarregaven i ho han celebrat demanant el pd8fm. Aleshores ha vingut un dels moments més importants de la diada amb la prova de 4d9sf dels Castellers de Vlafranca, un dels grans objectius dels vilafranquins.

Després de dos peus desmuntats, els vilafranquins han encarat la tercera prova amb més seguretat, cosa que ha fet que el castell es descarregués amb solvència. Els verds no completaven el 4d9sf des de Tots Sants del 2016 i tant la colla com la plaça han celebrat amb eufòria la construcció, amb crits de ‘Vilafranca’ mentre alçaven als més menuts.

Td8f dels Xiquets de Tarragona

Després del 4d9sf dels vilafranquins, els Xiquets de Tarragona han tornat a fer un intent desmuntat de 5d8 i els Castellers de Sants han fet el mateix, però amb el 3d9f, que era el primer que provaven enguany.

A les tres del migdia els Capgrossos de Mataró han carregat el pd8fm – el seu primer castell de gamma extra de la temporada- i quan ja eren pràcticament dos quarts de quatre de la tarda els Castellers de Vilafranca intentaven, de nou, el 3d10fm. I aquest cop sí. L’han descarregat convertint-se en la primera colla que completa el castell de 10 pisos enguany i la plaça, de nou, s’ha gairebé enfonsat amb la celebració dels vilafranquins.

PUBLICITAT

3d10fm dels Castellers de Vilafranca. FOTO: Jose Paredes

Després del 3d10fm, els Xiquets han descarregat el 4d8 i el 3d8 i els Castellers de Sants el 3d9f.

Finalment en ronda de pilars els Castellers han completat un nou pd8fm que ha convertit la seva diada en la tercera millor de la història, per darrere de la de Santa Úrsula d’enguany i la dels Minyons de Terrassa del 2016.

Vídeo del 4d9sf dels Castellers de Vilafranca
Vídeo del 3d10fm dels Castellers de Vilafranca

També et pot interessar

Comentaris