La DO Penedès demana la retirada del projecte del polígon Sant Marçal-Can Vies

31/10/2019 - 09:00h

El ple celebrat aquest dimarts va aprovar una moció per a la retirada del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica

El darrer ple del Consell Regulador de la DO Penedès celebrat aquest dimarts va aprovar una moció per retirar el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica Sant Marçal–Can Vies.

Segons la DO Penedès, aquest projecte és incoherent ja que el Consell Regulador diu que el PDU “impulsa un pla parcial industrial i logístic de 100 hectàrees a la plana penedesenca, amb una gran activitat agrícola, d’un elevat valor paisatgístic i amb la presència d’una viticultura rica i viva”.

Per altra banda, també considera que iniciar plans directors destinats a magatzems logístics es contraposa amb el model territorial de la gran majoria de la població penedesenca i amb el Pla Parcial Territorial i el Catàleg del Paisatge de la Vegueria Penedès.

La DO Penedès demana una moratòria a tots els projectes del seu territori que puguin alterar les futures decisions derivades del debat ciutadà sobre el Pla Parcial Territorial.

A mes a més, aposta per a proporcionar els mitjans necessaris per a tota la societat civil perquè pugui participar en l’elaboració d’aquest document, i que el debat se centri en els criteris d’un model territorial centrat en la gestió d’una Regió Agroalimentària del Penedès en el marc del Pla Territorial.

Canvis de model econòmic

Per la DO Penedès, els POUM dels municipis de la regió Penedès estan excessivament dimensionats, fruit de les excessives previsions de creixement que s’apuntaven a finals dels anys 90 i que ara considera que cal revisar.

A més, apunta que a partir del 2008 va haver-hi un canvi de valors conceptuals del territori on la sostenibilitat, la producció alimentària de proximitat, les energies alternatives i l’estalvi i reciclatge de residus, s’han convertit en les prioritats a treballar.

L’avanç del Pla Director Sant Marçal–Can Vies va ser publicat el passat mes de juny per la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya. Aquest projecte defineix un nou polígon logístic de 110 hectàrees a la plana agrícola del Penedès, entre els municipis de Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca i l’Arboç i vinculat a la futura central intermodal del Logis Penedès.

El plenari de la DO Penedès ha acordat que el president del Consell Regulador de la DO Penedès enviï una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat formulant la retirada del Pla Director Urbanístic, “per tal que el Penedès no sigui un territori dedicat a la logística”, diu en un comunicat de premsa.

També et pot interessar

Comentaris