El govern de Vilafranca rebutja replantejar el pla del carrer del Comerç

30/10/2019 - 15:47h

ERC, CUP i VeC s’han quedat sols en la seva proposta de suspendre el projecte per la qual havien demanat un ple extraordinari

L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat aquest dimecres al migdia un ple extraordinari per parlar del Pla de modificació del POUM del carrer del Comerç, un ple d’obligat compliment demanat per ERC, CUP i VeC.

El text que es portava a aprovació demanava la suspensió i replantejament del pla i la creació immediata d’una comissió d’estudi, treball i seguiment del projecte. Però el punt no ha tirat endavant ja que el govern ha votat en contra i Ciutadans també.

Per part d’Esquerra, Mònica Hill ha qualificat el projecte de “nyap urbanístic”, ha considerat que s’havia fet per “beneficiar uns propietaris privats i no el conjunt de la població” hi ha lamentat la poca transparència del govern i la manca de participació ciutadana.

Segon Hill el govern no ha fet bé la feina i la suspensió de la Comissió Territorial “no són simples esmenes com diuen sinó que es demana un nou model de transformació que es cohesioni amb la ciutat”.

Des de la CUP Noel Viñas ha apuntat que el ple extraordinari es feia “com a conseqüència de la mala feina i mala gestió” i ha destacat com el projecte era un exemple més de la “manca de transparència del govern” vi ha repetit que el pla es basa “en interessos especulatius” hi ha demanat al govern que es torni a llegir les al·legacions de l’oposició i d’alguns veïns.

Pel cupaire la suspensió del projecte per part de la Generalitat ha estat “un cop dur” i considera que el govern hauria de replantejar i treballar-lo de nou amb participació ciutadana.

El regidor de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat ha destacat que la celebració del ple era una situació “excepcional” ja que en l’anterior legislatura no se n’havia celebrat cap i també ha demanat al govern que es prengués el ple com una oportunitat per traçar de forma plegada “l’urbanisme de la Vila”.

Segons Arnabat el govern menteix quan diu que sense el nou pla no es poden fer millores al barri i ha comentat que l’informe de la Generalitat apunta “greus errades tècniques” i ha lamentat que l’actitud del govern sigui treure-li importància a banda de considerar que la proposta sempre s’equivoca a favor dels interessos privats i no dels interessos de la ciutadania.

El regidor d’urbanisme Francisco Romero ha explicat que normalment en els plens extraordinaris l’oposició planteja una proposta alternativa política, “cosa que en aquest ple no ha passat”. Segons Romero el que demana l’oposició és una suspensió d’un pla que ja està suspès i una participació ciutadana que en cap cas esmena la comissió territorial de la Generalitat.

El regidor ha apuntat que a nivell polític la comissió territorial no qüestiona cap dels temes i que és “absolutament normal” que en una modificació de pla general es facin esmenes. En aquest sentit ha explicat que la resposta a les esmenes de la Generalitat està ja molt avançada i que preveu presentar un text refós al ple molt aviat.

El regidor de Ciutadans Eladio García ha donat un cop d’atenció al govern perquè considera que l’informe de la Generalitat és força dur amb el projecte però ha donat suport a la modificació plantejada per Junts per Vilafranca i PSC sempre i quan es responguin bé i ràpid les al·legacions.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, visiblement molest, ha destacat que la Generalitat havia suspès el pla però no n’havia demanat una altra exposició pública i per tant, segons ell, no havia tombat la proposta del govern de Vilafranca.

Segons Regull és “ofensiu i fals” dir que el govern treballa pels interessos particulars els propietaris i no pels interessos de la ciutadania en general i considera que el pla proposat és la única forma de fer una millora integral del barri ja que no hi ha recursos econòmics públics per dur-la a terme.

Pere Regull ha explicat que les bases del seu projecte és que es mantinguin les naus històriques de la façana del Carrer del Comerç, que els veïns estiguin tranquils perquè no se’ls faci fora de casa, que es mantingui la fisonomia de la façana del carrer del Comerç i no tirar endavant una bombolla immobiliària a Vilafranca. Regull ha conclòs la seva intervenció afirmant que aniran “fins al final” amb el seu projecte.

També et pot interessar

Comentaris