A judici un exmonitor de la Lira Vendrellenca per abusos sexuals

Imatge exterior de l’Audiència de Tarragona, on es va celebrar el judici.
30/10/2019 - 09:00h

El fiscal demana un total de 25 anys de presó per a qui va ser responsable de 7 menors d’edat a la històrica entitat

L’Audiència provincial de Tarragona jutjarà el proper 18 de novembre un exmonitor de la Lira Vendrellenca com a presumpte autor d’un delicte d’abusos sexuals a diversos menors d’edat mentre treballava a la històrica entitat social de la capital del Baix Penedès.

Segons el ‘Diari de Tarragona’, la fiscalia demana per a l’acusat, que en el moment dels fets era monitor d’un grup de 7 infants, una pena de 24 anys de presó perquè el considera culpable de quatre delictes continuats d’abusos sexuals a menors d’edat, a més d’un any més de pena de presó per un cas d’exhibicionisme.

Així mateix, el mateix ministeri públic demana que l’acusat sigui condemnat a una ordre d’allunyament de les víctimes a una distància d’un mínim de 500 metres durant 32 anys.

I el fiscal també vol que l’acusat tampoc no pugui entrar a l’equipament de la Lira Vendrellenca durant 8 anys. En aquest sentit cal recordar que, en el moment de conèixer els fets, la mateixa Lira ja va prohibir l’entrada a l’exmonitor i es va posar a disposició de les famílies de les víctimes i dels Mossos d’Esquadra que investigaven el cas.

Els fets per jutjar
Segons els fets que es jutjaran i s’hauran de provar durant la vista oral que se celebrarà a partir del 18 de novembre a la Secció Segona de l’Audència de Tarragona, l’acusat va abusar sexualment de fins a menors d’edat, d’entre 12 i 13 anys, quan feia de monitor a la Lira Vendrellenca.

Entre d’altres situacions, a l’exmonitor se’l jutjarà perquè un dia de l’any 2015 va ensenyar a dos dels seus alumnes uns grillets, amb els quals va lligar els nens amb els braços a l’esquena i els va fer pessigolles.

D’acord amb l’esmentada font periodística, en una altra ocasió l’acusat va lligar els nens a una pota d’una taula i també els va fer pessigolles, mentre que en una tercera ocasió els hauria posat gel sobre el cos i els hauria realitzat tocaments “amb ànim libidiós”.

Imatges de contingut sexual
Segons el fiscal d’aquest cas, l’home a qui jutjaran el mes que ve a Tarragona va arribar a ensenyar a algun dels seus alumnes un fuet de cuir i, tot proposant-los de jugar, els hauria colpejat les natges.

L’any 2016, segons la mateixa versió, l’acusat va ensenyar a dos dels seus alumnes menors d’edat una fotografia en la qual es veia a l’home recolzat en una taula de tennis de la Lira amb els pantalons i calçotets baixats i els hauria explicat que li agradava que el peguessin amb un fuet. I en una altra ocasió, l’home hauria ensenyat als nens un vídeo on se’l veuria acompanyat d’un altre adult que el picaria les natges nues amb un pal de fusta.

També et pot interessar

Comentaris