El Most Festival omplirà el mes de novembre de més cinema i vi que mai

Organitzadors del Most Festival amb representants dels cellers i els ajuntaments que participen al certamen. FOTO: Vinseum
29/10/2019 - 17:17h

El certamen s’inaugurarà el 7 de novembre i acabarà deu dies més tard havent programat més de 40 sessions de cinema

Més i millor cinema. Més i millor vi. Aquestes dues afirmacions serveixen per definir ras i curt com serà la novena edició del Most Festival Internacional de Cinemadel Vi i el Cava, que del 7 al 17 de novembre arribarà al Penedès amb l’objectiu de mantenir la qualitat que l’ha convertit en referent dins el sector cinematogràfic.

El festival ha programat per aquest any més de 40 sessions de cinema, la majoria de les quals tindran el vi com a rerefons. La proposta manté les seves seccions tradicionals (Gran Reserva, Collita i Brot) i presenta algunes novetats, com la possibilitat que els participants al Campus Brot -que es fa per segona vegada- escullin els curtmetratges que es veuran en una de les quatre sessions del Brot.

El tret de sortida al festival el donarà el film Especiales d’Olivier Nakache i Éric Toledano, el dijous 7 de novembre. El film, protagonitzat per Vincent Cassel i Reda Kateb, va rebre el Premi del Públic a la passada edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, amb la puntuació més alta de la història del certamen.

La pel·lícula s’emmarca en la secció Gran Reserva, que és l’única no competitiva del Most. En aquest apartat -que passa d’incloure cinc projeccions a sis- es podran veure altres films com La Hija de un ladrón, òpera prima de Belén Funes, protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Fernández, pare i filla. Aquesta serà la proposta que clourà el festival.

Pel que fa a les seccions de competició, el Brot arribarà enguany fins als 36 curtmetratges que es podran veure durant quatre sessions a Cal Bolet. La secció Collita acumularà més de 900 minuts de projecció de material sobre la vinya, el vi i el cava, elaborat en nou països diferents. Bona part del que s’ha presentat és català.

Un any més, hi ha molts pobles del Penedès que s’han volgut implicar amb la iniciativa, exercint d’amfitrions del Festival Most. Sant Sadurní repeteix també enguany com a seu del certamen, i com a novetat s’hi suma Santa Margarida i els Monjos. També acolliran activitats del Most els municipis d’Avinyonet, Torrelavit i Olèrdola.

Els cellers de la comarca també s’han bolcat enguany amb la iniciativa, i per primera vegada hi ha llista d’espera per programar activitats dins el Most. Per aquesta edició seran sis els que acolliran alguna proposta, un número ideal segons Vinseum per poder garantir la qualitat de cada acte.

Les novetats del Most Festival s’han donat a conèixer aquest dimarts al Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca, i se sumen a la informació que el festival havia anat avançant les darreres setmanes. El que ja sabíem és que Galícia serà la regió convidada, amb una bona colla de treballs cinematogràfics procedents d’aquesta regió, i que Ventura Pons i Assumpta Seran les persones que rebran el premi honorífic del festival a la seva trajectòria.

Tota la informació completa del festival ja està disponible a la pàgina web del Most. També s’ha obert la venda d’entrades.

També et pot interessar

Comentaris