La cloenda del mes dedicat a Pau Casals, dissabte a l’Auditori

26/10/2019 - 09:00h

Un concert amb el pianista Ricard Rovirosa tanca quatre setmanes intenses vinculades al músic

Diàleg entre Casals i Bach és el concert que oferirà el pianista Ricard Rovirosa dedicat a les obres per a piano de Pau Casals, enllaçant-les amb les peces del compositor alemany Johann Sebastian Bach. L’audició presentarà composicions com Ballade (1893), Segon Preludi Orgànic (1895) i Sardana Festívola (1909), i serà la cloenda del mes dedicat a Pau Casals que acollirà dissabte a les 20.30h l’Auditori Pau Casals.

Rovirosa va començar la seva formació als deu anys a l’Escolania de Montserrat, on va estudiar piano amb Vicenç Prunés i orgue amb el Pare Abat Cassià Just. Un any després va ser un dels guanyadors del 13è Concurs de Piano Ciutat de Berga. Ha guanyat el 1r Premi al Concurs Internacional Emanuel Piano Competition i també a l’Oxford Music Festival. L’any 2011 va rebre el Premi de la Crítica pel seu debut al Palau de la Música Catalana. Pel que fa al vessant cambrístic, va ser guardonat amb el 1r premi al Concurs Internacional de Música de Cambra de Vinarós com a integrant del Duo Satz.

Recentment ha dipositat la tesi doctoral que va realitzar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres sota la direcció de Joan Havill, Claire Taylor, Adrian Thorne i el P. Jordi-Agustí Piqué, OSB, i n’està fent les correccions finals. Durant el proper curs enregistrarà el concert n. 2 per a piano i orquestra de Paul Carroll amb la Commonwealth Youth Orchestra a Londres.

També et pot interessar

Comentaris