Jesús Gómez presenta “Seqüències” a la sala dels Trinitaris de Vilafranca

25/10/2019 - 16:00h

La mostra consta d’una quarantena de peces en format petit

Aquest divendres, a les 20h, s’inaugurarà a la sala dels Trinitaris l’exposició “Seqüències”, del filòsof i pintor vilafranquí Jesús Gómez. Es tracta d’una invitació a passejar visualment per obres que ha fet al llarg de quatre dècades. Una invitació a deixar-nos portar per pintures i dibuixos que demanen complicitat i oblit del temps. Una quarantena de peces, la majoria sobre paper, de caràcter no figuratiu, entre la música de les formes geomètriques i el ball d’allò orgànic i viu. Presentades sovint en seqüències que permeten a cada obra ritmar amb altres. El format petit, predominant, és pròxim, proper i amb voluntat d’intimitat.

Pintar i dibuixar ha estat per Jesús Gómez des de sempre una necessitat, una passió. L’art ha ocupat sempre un lloc de privilegi dins el seu cor, en particular la pintura. Gómez concep la pintura com un trencament amb la inèrcia del temps. Per ell, “aixeca la vida”. Aquesta passió per l’art ha anat sempre acompanyada per la seva passió per la filosofia. El pensament i la reflexió formen part del seu dia a dia.
Gómez s’ha mogut sempre en el camp de l’abstracció, de la no-figuració. És una inclinació natural en ell. Mai no ha cursat estudis artístics de cap mena. Ha estat la pràctica pictòrica, i sobretot la del dibuix, el que l’ha dut a treballar com ho fa.

La naturalesa i la geometria han estat les dues ribes del seu fluir creatiu. L’arbre que balla mogut per la música del vent, la quietud de la pedra recollida en el seu silenci, un cactus juganer, la perfecció d’un cercle, la suavitat d’una corba… tot aquestes visions, impressions, són la font d’inspiració de l’obra visual de Gómez.
Jesús Gómez va néixer el 25 de desembre de 1956 a Menàrguens (La Noguera). Va cursar estudis de matemàtiques durant tres anys a la Universitat Autònoma de Barcelona. Finalment va cursar la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona.

Viu a Vilafranca des de l’octubre de 1984 i fins al gener de 2017 va ser professor de filosofia a l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca. L’any 1987 va participar en l’exposició col·lectiva “Pintors vilafranquins” presentada a local de l’ETCètera de Vilafranca a l’octubre i a Vilanova al desembre. Va participar en les primeres edicions de Firart (anys 1988, 1989 i 1990) i en els Fires de Dibuix i la Pintura al carrer de les ciutats de Girona, Figueres i Lleida. Ha participat també en dues exposicions col·lectives de petit format a la Galeria Palmadotze durant els seus inicis amb aquest mateix títol, “Petit format”, l’any 1990. L’altra, l’any 1991 dedicada a Mozart commemorant els 200 anys de la seva mort. L’exposició a la sala dels Trinitaris és l’inici d’una nova etapa per a l’artista Jesús Gómez.

La inauguració anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas, i comptarà amb una presentació de l’exposició a càrrec del mateix artista. Es podrà visitar fins al 24 de novembre amb l’horari habitual de la sala dels Trinitaris: de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

També et pot interessar

Comentaris