Galícia serà la regió convidada al Festival Most

Fotograma de la pel·lícula ‘O que arde’, d’Oliver Laxe
24/10/2019 - 06:30h

L’actriu Assumpta Serna i el director Ventura Pons rebran els premis honorífics per la seva trajectòria

El Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, l’únic festival especialitzat en aquesta temàtica a Catalunya i a l’Estat espanyol, portarà en la seva 9a edició el millor cinema al voltant de la vinya i el vi del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès i comarca.

Enguany el Most convida el públic a descobrir la riquesa cultural i vitivinícola de Galícia a través d’una mostra del seu cinema i dels seus vins i la seva gastronomia. El festival acollirà la projecció del film O que arde d’Oliver Laxe, premi del Jurat al Festival de Canes d’Un certain regard amb la presència del crític de cinema i impulsor del film des de la UPF, Jordi Balló. També hi haurà una selecció de curtmetratges representatius de la X Mostra de Cinema Perférico (S8) amb la presència dels seus directors, Ana González i Ángel Rueda, i les projeccions de Trinta Lumes de Diana Toucedo, amb la presència de la seva directora i part de l’equip tècnic, i de la sessió especial de la secció Collita amb El despertar del vino en Galicia: la vuelta al terroir de Pablo Alonso, amb la presència dels directors i alguns dels elaboradors protagonistes.

El Most també oferirà un tast de vins gallecs a càrrec de Xoán Cannás, sommelier gallec, Nas d’OR 2004, i president de l’Instituto Galego do Viño. La capella de Vinseum acollirà el tast que permetrà descobrir la gran diversitat vitícola dels vins de les terres gallegues i les seves denominacions (Monterrei, Rias baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra i Valdeorras). I per acabar, el darrer diumenge del Most culminarà la celebració amb un dinar popular amb productes de la gastronomia gallega.

L’actriu Assumpta Serna i el director Ventura Pons rebran els Premis Most 2019 en reconeixement a la seva dilatada trajectòria cinematogràfica. Com a homenatge a l’intèrpret, el festival programarà una sessió especial amb la projecció de dues pel·lícules amb l’actriu com a protagonista. Ambdós visitaran el Penedès per recollir els guardons, de caràcter honorífic, durant els dies del festival.

Creix la secció Brot

Enguany la secció Brot augmenta, amb una selecció de 36 curtmetratges catalans i espanyols de gèneres i temàtiques diverses que es projectaran en quatre sessions al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca. La secció la componen peces com Una mujer feliz de Toñi Martín, Trivial de Fran Menchón i amb Macarena Gómez, Vaca de l’actriu i directora Marta Bayarri, Nomeolvides de Fernando Navarro-Beltrán o #Mensajedevoz de Miquel García Borda.

El jurat que determinarà el curtmetratge premiat estarà compost per la cineasta Mònica Rovira, l’actor Josep Julien i el professor i assagista Jordi Sánchez-Navarro.

‘Most Edu’

Amb l’objectiu d’apropar la passió pel cinema i per la cultura del vi a petits i a grans, el festival Most dedica un espai especial de la seva programació a sessions, tallers i activitats educatives i de formació.
Destaca el Campus Brot, una experiència única per viure des de dins un festival de cinema organitzada conjuntament amb Reteena Fest i amb
la col·laboració del celler Domènech.Vidal. Durant els dies 8, 9 i 10 de novembre els joves podran conèixer de primera mà tots els secrets de
la programació d’un festival. Després de visionar en grup una sèrie de curtmetratges, seleccionaran els cinc que es projectaran en una sessió especial de Brot el dissabte 16 de novembre al Most Festival.

El festival també organitza Most a les escoles, on els alumnes de primària i secundària podran gaudir de projeccions de la secció Collita, i la jornada de formació Comunicació del vi, que tindrà lloc al CIC Fassina de Sant Sadurní d’Anoia.

Altres activitats

El 16 de novembre se celebrarà la Nit del Vi/nil, en què el músic i Dj Miqui Puig oferirà una de les seves inconfusibles i eclèctiques sessions carregades de funk, soul, disco i pop al pati del Vinseum. A més, el festival oferirà quatre tastos d’excepció a la capella del Vinseum relacionats amb quatre pel·lícules de la secció Collita que portaran vins eco i biodinàmics de Suïssa, vins de Jerez, vins de raïms piwis de França i Catalunya, i vins de les diferents DO de Galícia, i un tast especial per als joves que s’estimen els vins i les sèries amb Joves + sèries=3, un maridatge que promet moltes sorpreses.

També et pot interessar

Comentaris