L’Arboç celebra la setena mostra enogastronòmica de l’Enramada

24/10/2019 - 16:00h

Tindrà lloc aquest divendres a la tarda i durant tot dissabte a la plaça de Catalunya

La cuinera Montse Estruch serà l’estrella gastronòmica encarregada d’inaugurar la 7a edició de l’Enramada de l’Arboç, la mostra enogastronòmica que la vila arbocenca celebra aquest divendres a la tarda i durant tot dissabte.

L’acte d’inauguració tindrà lloc divendres a l’escenari de l’Enramada que es farà a la plaça de Catalunya (davant del CAP). A les 20h, pronunciarà la xerrada “Sensacions Mediterrànies”.

A més de diversos expositors, l’Enramada també inclourà show cookings sobre la coca del Penedès.

La jornada de dissabte arrencarà amb una caminada entre vinyes fins a Llorenç del Penedèsm, on es farà una visita guiada a la Cooperativa Agrícola i un tast de vins i caves. Cal fer la inscripció prèvia a turisme@arbocenc.cat o bé a la carpa de l’organització de l’event que hi haurà a la mateixa plaça de Catalunya on té lloc la mostra.

Una de les activitats més novedoses de la 7a edició de l’Enramada de l’Arboç serà el tast d’oli d’oliva, a les 12.15h i dirigit Jordi Pascual Soler, fundador de Torclum, membre del col·lectiu baixpenedesenc Terra i Taula i hereu d’una llarga tradició familiar de cultiu de l’olivera al Baix Penedès. En aquest tast s’introduïrà als assistents en el món de les propietats organolèptiques de l’oli d’oliva i s’oferiran també consells sobre la seva conservació òptima i la seva versatilitat a la cuina.

Per inscriure’s a aquest tast cal enviar a l’esmentada adreça un correu electrònic amb el nom, número de telèfon i nombre de places reservades.cat.

Seguidament tindrà lloc una altra de les activitats més novedoses: un taller de tapes biosaludables a càrrec de la cuinera Mery Ruiz, dirigit a totes les persones que estan sensibilitzades amb una dieta saludable i, sobretot, per als més petits de la casa. Amb el preu de la inscripció a aquest taller s’inclou de regal el davantal solidari a favor de les Associacions de malalts de ronyó ADER i ALCER.

La tarda del dissabte serà el moment en que aficionats i curiosos podran delectar-se amb les demostracions gastronòmiques o show cookings. Els xefs Joel Molina i Jordi Martínez elaboraran coca mediterrània amb tagliata de llamàntol i muselina de sobrassada, a més de salmó micuit fumat amb llenya de hickory.

Seguidament, els fogons de l’Enramada acolliran un segon show cooking que combinarà les millors qualitats del forner artesà Luis Montes, amb les dots del xef executiu d’ascendència argentina Aníbal Bonino. Ambdós mestres treballaran plegats per elaborar dues varietats experimentals de coca enramada, una coca enramada de ceps i una coca enramada de calçots.

La vetllada seguirà amb les actuacions musicals de Rosa Maria Inglada (versions pop i soul) i del duet de Calafell Anna&Ignasi (cançó d’autor i versions), per acabar amb el gran sorteig final que clourà la setena edició de l’Enramada.

Es pot consultar tota la programació d’horaris i detalls de l’Enramada clicant aquí.

L’Enramada de l’Arboç és una mostra enogastronòmica concebuda i organitzada per la regidoria de Turisme i Promoció econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç.

També et pot interessar

Comentaris