L’empresa que estava fent les obres a Vinseum deixa la feina a mitges

Imatge de part de les restes trobades durant les obres de Vinseum
Judit Benages
23/10/2019 - 21:00h

S’ha fet una nova licitació que incrementa l’aportació municipal en 700.000 euros

El ple de Vilafranca va aprovar dimarts al vespre una nova licitació de les obres pendents de Vinseum després que el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, expliqués que l’empresa que les estava realitzant els hagi comunicat la voluntat de deixar els treballs. Concretament, es tracta de la UTE Constructora Calaf SAU i Excavaciones CHE, SL, UTE Museu del Vi.
Romero va apuntar durant el ple que el fet d’haver d’aprovar una nova licitació els obligava també a modificar el projecte actualitzant els preus, ja que en un any i mig havien pujat i, per tant, això també volia dir modificar l’acord de finançament.

Concretament, el canvi d’empresa suposa que l’Ajuntament hagi d’aportar 700.000 euros totals addicionals durant el 2020 i el 2021.

PUBLICITAT

Romero va comentar que era molt important aprovar el punt, ja que al novembre del 2020 s’ha de certificar el 70% de l’obra per poder aconseguir el fons FEDER, la qual cosa significa que la nova empresa hauria de començar a treballar urgentment. Segons Romero, aquest entrebanc s’ha produït “per circumstàncies alienes a la tasca del govern”. “L’empresa ens ho va comunicar fa poques setmanes, i si aprovem aquest punt l’adjudicació podrà fer-se al gener”, va explicar.

A més, Romero ha comentat al 3d8 que segons l’anterior llei de contractes que s’aplica amb la UTE citada, una empresa pot demanar de deixar les obres si justifica un desequilibri del contracte i es considera que els preus dels materials de la construcció han pujat de mitjana un 20%.

PUBLICITAT

Durant el ple, l’oposició no va veure gens clara la situació. Des de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat va apuntar que creia que possiblement els canvis s’havien produït per una mala gestió de l’equip de govern, ja que era una modificació que els estranyava molt i que creien que no se’ls explicava tota la veritat.

La regidora d’ERC Gemma Urgell també va fer públics els dubtes del seu grup amb la nova licitació: “És un exemple de deixadesa i mala gestió que ens posarà al límit d’aconseguir un FEDER, a banda d’haver de posar-hi més recursos econòmics”. Aquests dos partits i Ciutadans es van abstenir. La CUP no va ser present al ple.

També et pot interessar

Comentaris