David Fernàndez i Lyona, convidats de luxe al cicle ‘Despullant el masclisme’

23/10/2019 - 06:00h

El periodista i activista social i la il·lustradora i fotògrafa oferiran una xerrada a Vilafranca

Avui serà un dels dies grans del cicle “Despullant el masclisme”, que organitza la llibreria. La Cultural, per la xerrada que faran dues personalitats amb un discurs coherent i transformador. El títol “Ni finos ni seguros” que han triat per a la seva intervenció fa referència a un antic eslògan publicitari d’una coneguda marca de compreses femenines, i no serà fins el dia mateix de la xerrada que sabrem què amaga la ironia de l’enunciat. Serà a l’Escorxador, a les 20 hores.

David Fernàndez i Lyona conjuntament han editat per Sant Jordi d’enguany el llibre La revolta de santa Jordina (Amsterdam, 2019), una versió pròpia de la llegenda de Sant Jordi on una Jordina republicana, feminista i apoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat. Pensat per arribar tant als adults com als menuts de les famílies, els textos de David Fernàndez i les il·lustracions de Lyona adapten la mítica història i la reinterpreten al seu estil. A banda del llibre que han publicat plegats, a la llibreria i a la sala hi haurà a la venda els llibres que han editat individualment. Molt coneguda a les xarxes, Lyona és el pseudònim de Marta Puig, nascuda a Esparreguera, il·lustradora, fotògrafa, directora de videoclips i molt activa a les xarxes. Ha il·lustrat un munt de llibres, alguns d’infantils tan apreciats com Jo mataré monstres per a tu La Principal de Libros, 2011) amb text de Santi Balmes, i en aquesta ocasió presentarà dos llibres per a adults apareguts aquest any, Sex Oh. Mi revolución sexual (Random, 2019), on parla de sexualitat, educació sexual, plaer i poder i Camioneres (Savanna Books, 2019), una novel·la gràfica infantil, publicada en col·laboració amb Bel Olid.

Periodista, escriptor i polític, David Fernàndez és prou conegut com a partidari de la feminització de la política i de la societat, i per això s’ha convertit en un referent esperançador amb relació al canvi que experimenta el paper dels homes al segle XXI. En aquest sentit, tant ell com la Lyona són convidats de luxe per a un cicle que busca reflexió i debat per superar el combat dels “ismes” i refer la relació entre els homes i les dones en clau igualitària.

També et pot interessar

Comentaris