Tot a punt per la 40a edició de la Mitja Marató de l’Espirall

22/10/2019 - 14:33h

La cursa del 17 de novembre incorpora diverses novetats com la Mitja jove, la Fira de la Mitja o l’oferiment de packs combinats

El proper diumenge 17 de novembre torna la Mitja Marató de l’Espirall-Vilafranca, la mitja més antiga de Catalunya que, en aquesta 40a edició es presenta carregada de novetats. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el president de l’Associació de Veïns de l’Espirall, Antonio Díaz, van presentar una nova edició de la cursa, amb l’assistència de la regidora d’Esports Anna Doblas, el regidor de Joventut Miquel, Medialdea, el regidor de Joventut i Esports de Vilobí, Sergi Muelas, i el cap de secció de Competicions Esportives de la Universitat de Barcelona, Ulpi Roman. 

3 curses en un mateix recorregut

A la Mitja Marató de l’Espirall 2019 es disputaran tres curses en un mateix recorregut: la Mitja Marató en el circuit clàssic de 21 km Vilafranca-Guardiola-Vilafranca;  la Mitja Petita, adreçada a famílies amb un recorregut de 2,1 km fins a Les Cabanyes, i aquest any s’estrena la Mitja Jove, que amb una distància de 10 km fins a Vilobí, s’adreça a adolescents i joves de 12 a 22 anys.

L’objectiu aquest any ha estat incrementar la participació fins a 1.200 participants, una xifra que es troba ja al 90% amb les inscripcions ja realitzades. Per aconseguir-ho s’ha treballat per ampliar el ventall de públic i, alhora, en la millora dels serveis al corredor. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha valorat especialment el creixement de participació en un moment en que

Es constata certa davallada de corredors a les curses arreu de Catalunya, per excés d’oferta. A l’Ajuntament ho vam constatar fa uns anys i podíem deixar morir la cursa o abocar esforços per mantenir aquesta cursa històrica”. Regull afegia que “fer la cursa per diferents municipis del Penedès és un actiu. I m’agrada veure que els municipis cada cop estan més implicats. No pot ser el circuit més pla de Catalunya, però podem fer-lo més divertit i oferir una alta qualitat en l’atenció al corredor”.

Novetats d’aquesta edició

La sortida i arribada a Vilafranca varia la seva ubicació aquest any i se situa al carrer Baltà de Cela, davant l’edifici La Nau, on s’ubicarà la Fira de la Mitja, que centralitzarà els diferents serveis relacionats amb la cursa (servei de guarda-roba, acollida d’infants o el servei de fisioteràpia post cursa). S’oferiran de nou els serveis de bus llançadora a Guardiola i Les Cabanyes, i aquest any també a Vilobí, i està prevista amenització al llarg de tot el recorregut.

La Mitja Marató incorpora aquest any un Pla de bones pràctiques mediambientals per minimitzar l’impacte dels residus, com pot ser l’ús de xips reutilitzables, l’ús de gots compostables en els avituallaments o la utilització de cotxes elèctrics pel seguiment de la cursa.

Pel que fa als preus, la participació a la Mitja Marató té una inscripció de 10€ i permet l’accés del corredor a tots els serveis i una samarreta de regal. Aquest any s’ofereixen preus especials que combinen la inscripció a la cursa amb accés a esdeveniments o serveis, així com una inscripció combinada per a la Mitja Marató i la 10K. Les inscripcions estan obertes fins al 13 de novembre o fins a esgotar places.

La inscripció per participar a la Mitja Jove es poden fer a partir de 3€, i inclou de regall una samarreta de disseny exclusiu i accés il·limitat al Complex Aquàtic fins al dia de la cursa. Pel que fa a la Mitja Petita la inscripció és de 2€ que seran a benefici de la Fundació Pasqual Maragall. El recorregut és adaptat per persones amb mobilitat reduïda i els participants rebran d’obsequi d’una samarreta tècnica amb disseny exclusiu.

Finalment, destacar com a novetat que la Mitja Marató de l’Espirall serà aquest any 2019 seu del campionat universitari de curses d’aquesta distància.

També et pot interessar

Comentaris