El PSC dels Monjos vota en contra la moció de rebuig a la sentència del procés

Els sis regidors de l’oposició de Santa Margarida i els Monjos just després d’abandonar el ple municipal
22/10/2019 - 12:37h

El consistori va tirar endavant una moció en contra la violència que només va comptar amb els vots del PSC perquè l’oposició va marxar del plenari

Doble sessió plenària extraordinària aquest dilluns al vespre a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos per debatre la moció presentada pels grups de l’oposició en resposta a la sentència del Tribunal Suprem, d’una banda, i, de l’altra, el debat d’una proposta de resolució presentada pel grup socialista de condemna i rebuig a la violència que s’ha viscut els darrers dies.

La moció subscrita per ERC, PA-CUP i JuntsxCat de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació no va prosperar perquè va tenir els 6 vots favorables de l’oposició i els 7 en contra del PSC.

Tot seguit va començar la sessió plenària extraordinària de caràcter urgent per debatre la proposta de resolució del grup municipal socialista de condemna i rebuig a la violència. Els grups de l’oposició van anunciar que no participarien en la votació en considerar que la convocatòria no s’havia fet amb l’antelació suficient, tot i que ho preveu la llei, i els regidors d’ERC, PA-CUP i JuntsxCat van abandonar el ple. La proposta de resolució es va aprovar amb els set vots del PSC.

Resposta de l’oposició

Per la seva banda l’oposició ha enviat una nota de premsa on expliquen que van acordar abandonar el consistori i no assistir al següent ple extraordinari perquè consideren “que és una manca de respecte convocar un ple amb cinc hores d’antelació, sense deixar cap marge a la resta de grups per debatre, dialogar i preparar el seu posicionament·.

En el seu comunicat ERC, Junts per Catalunya i PA-CUP volen deixar clar que condemnen “qualsevol tipus de violència vingui d’on vingui i, al mateix temps, condemnem la manca de diàleg i de respecte cap els grups de l’oposició”.

També et pot interessar

Comentaris