El Port de Segur de Calafell comptarà amb un centre per a emprenedors

Avatar
21/10/2019 - 16:00h

El projecte seguirà el model de l’espai Vilarenc Zenit, per a iniciatives empresarials en fase de naixement i consolidació

L’Ajuntament de Calafell obrirà al Port de Segur un segon centre per a emprenedors i petites empreses. El Port Zènit seguirà el model del Vilarenc Zenit, que ofereix espais de lloguer a bon preu a projectes empresarials en la seva fase de naixement i consolidació.

El Port Zènit s’habilitarà a locals disponibles de la instal·lació portuària i tindrà 281 metres quadrats construïts. Constarà de 8 despatxos i una zona de serveis comuns. Segons el conveni aprovat en el ple municipal de l’Ajuntament de Calafell d’aquest mes d’octubre, l’empresa Port Segur-Calafell SA assumirà el cost d’adequació dels locals, amb una inversió de 134.000 euros.

Un cop fetes les obres, l’empresa arrendarà l’espai a l’Ajuntament de Calafell per un import de 3.442,64 euros mensuals (més IVA).

Serà l’Ajuntament calafellenc, a través de la regidoria d’Ocupació, qui gestioni els usos del nou espai empresarial.

L’ús temporal dels despatxos i les condicions econòmiques i de funcionament seran les mateixes que les del Vilarenc Zènit. Aquests serveis s’ofereixen a preus realment competitius, segons es destaca des de l’administració públic de Calafell, raó per la qual l’Ajuntament té uns criteris per seleccionar les empreses que s’hi podran acollir.

Entre els requisits, hi ha, per exemple, la viabilitat econòmica del projecte; que les iniciatives tinguin relació preferentment amb les noves tecnologies, el turisme, la cultura, el lleure o la sostenibilitat ambiental; el grau d’innovació, l’aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació; la creació neta d’ocupació i l’experiència prèvia.

PUBLICITAT

L’actual Vilarenc Zènit va obrir portes a finals de 2015 i ha estat un projecte d’èxit, que va assolir en els primers mesos el 100% d’ocupació. La seva filosofia, que serà també la del Port Zènit, és que hi entrin idees i en surtin projectes amb futur. El centre ofereix les eines perquè les idees dels emprenedors es puguin desenvolupar. I no tan sols llogant espais, sinó també donant formació i acompanyament.

També et pot interessar

Comentaris