Desmantellen tres plantacions de marihuana a l’Alt Penedès

20/10/2019 - 15:59h

Els Mossos d’Esquadra van comissar prop de 6.000 plantes de marihuana i van detenir cinc homes per pressumpte delicte de tràfic de drogues

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Proximitat de la comissaria de Vilafranca del Penedès van detenir, el diumenge 13 d’octubre, un home de nacionalitat dominicana, de 52 anys i veí de Sant Cugat Sesgarrigues, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

Els fets van succeir el mateix dia, quan una dotació policial va rebre l’avís d’un incendi a la caixa elèctrica d’un domicili situat al municipi de Sant Cugat de Sesgarrigues. Els agents, un cop extingit el foc per part de Bombers de la Generalitat, van esbrinar que el domicili tenia la instal·lació punxada a la xarxa elèctrica de manera fraudulenta.

A més a més, els agents van localitzar en dues estances del seu interior un total de 700 plantes de marihuana amb una instal·lació de focus i ventilació. Finalment, els agents, davant les evidències, van detenir el responsable de la plantació, que es trobava al lloc, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Només uns dies abans, concretament el dimarts 8 d’octubre, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès van detenir dos homes, de nacionalitat albanesa, de 20 i 27 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues al municipi de Pontons.

La investigació es va iniciar a començaments del mes d’octubre, quan els investigadors van tenir coneixement d’una plantació de marihuana en una zona boscosa d’una explotació agrícola del municipi de Pontons.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir localitzar dues plantacions de marihuana, separades entre ells aproximadament per 1,5 quilòmetres de zona rural i boscosa, amb un total de més de 2200 plantes. A més a més, van localitzar que utilitzaven l’aigua d’una bassa artificial d’aigua propera, destinada als bombers i mitjans aeris per extingir possibles incendis.

Finalment el 8 d’octubre, els investigadors van aconseguir detenir els dos responsables de les plantacions, dos germans, quan van ser sorpresos al lloc. Al dia següent, el 9 d’octubre, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia també van detenir dos homes de nacionalitats espanyola i senegalesa, de 33 i 38 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

Els agents, mentre realitzaven un control planificat, van percebre una forta olor característica d’una plantació de marihuana que provenia de l’interior d’una nau industrial propera. Els agents va comprovar que a l’interior de la nau industrial, que presentava totes les portes i finestres segellades amb escuma de poliuretà, hi havia una plantació interior d’unes 3.000 plantes de marihuana.

Els agents van localitzar al lloc dos homes, que tenien cura de la plantació i davant les evidències els van detenir com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. Posteriorment, un informe realitzat per un tècnic de la companyia elèctrica va permetre detenir-los també per un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que la instal·lació estava connectada il·legalment a la xarxa de distribució, per un valor de gairebé 60.000 euros.

Tots els arrestats, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar

Comentaris