16 grups de teatre portaran les seves obres a la 29a Roda de Teatre

Una imatge de l’obra del grup de teatre La Torre de les Guanyoles
20/10/2019 - 10:00h

La roda arrenca diumenge a Sant Pere Molanta i fins al març vinent passarà per 24 pobles de la comarca

Enfadats, disgustats i sentint molta impotència pel moment social que està vivint el país, la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP) posarà en marxa, aquest cap de setmana, la 29a Roda de Teatre a l’Alt Penedès.
“Fem teatre amb l’esperança que des de la ficció puguem gaudir de llibertat de pensament i d’expressió; ja que, avui, la llibertat sembla cosa de ficció. Fem teatre sense oblidar els nostres presos i els nostres exiliats”.

Després d’organitzar i viure la segona edició del Festival Escena Penedès, organitzada conjuntament entre el Casal de Vilafranca i la GATAP, ara fa uns dies, arriba a la comarca, la 29a Roda de Teatre a l’Alt Penedès.
Des de l’octubre del 2019 fins el març del 2020, 18 ajuntaments de l’Alt Penedès, 24 pobles, 29 representacions de teatre, 16 grups membres de la GATAP i de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya més tot el públic que hi pugui assistir seran els protagonistes de la 29a Roda de Teatre.

L’organització rep amb els braços oberts el retorn a la Roda de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i del grup Attrezzo de Vilafranca del Penedès. Vol fer menció especial del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per la seva implicació i el seu suport incondicionals i agraeix el suport i la col·laboració de tots els ajuntaments i locals implicats, de l’Obra Social de “La Caixa”, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Comèdies, vodevils i algun drama

Els 16 grups que actuaran a la 29a Roda presentaran 15 obres de teatre. Com a curiositat, enguany hi ha dos grups que han escollit representar la mateixa obra de teatre. Dels 15 textos, n’hi ha 11 que es veuran com a novetat dins aquesta Roda i 4 que es van poder veure durant la 28a Roda. De les 15 obres de teatre, n’hi ha 7 que són creacions pròpies dels grups. Hi ha comèdies, vodevils i algun drama. Hi ha crítica social, entreteniment, adaptacions de clàssics i moltes emocions. Una mica de tot per passar una estona agradable, pensar i aprendre.

Al final de cada actuació el públic podrà donar la seva opinió de l’obra que ha vist, omplint una enquesta. I totes les enquestes participaran en un sorteig de tres pernils, el dia de la cloenda de la Roda, a Moja, Olèrdola, el 29 de març del 2020. Actuarà A pèl de Puigdàlber amb L’efecte papallona.
La Roda s’inaugurarà aquest diumenge 20 d’octubre, a les 18.30 h, a Sant Pere Molanta, Olèrdola on hi actuarà La Torre de Les Gunyoles, amb Un barret de palla d’Itàlia d’Eugéne Labiche.

També et pot interessar

Comentaris