El plenari de Sant Martí demana l’amnistia per als presos polítics

17/10/2019 - 11:15h

L’equip de Govern i Junts x Sant Martí anuncien que destinaran la retribució per assistència al Ple a la Caixa de Solidaritat i Movem no la cobraran

A causa dels esdeveniments que viu el país fruit de la sentència del Tribunal Suprem en contra dels presos polítics implicats en el Procés d’independència de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va decidir convocar un Ple Municipal Extraordinari per al vespre del dimarts 15 d’octubre, per votar una moció de resposta a la sentència i per demanar l’amnistia per als polítics catalans presos i en defensa del dret d’autodeterminació.

Amb una Sala de Plens més plena de públic del que és habitual, l’Alcalde Josep Maria Padullés va iniciar la sessió i, com a màxima autoritat però també com a portaveu del grup Foment Martinenc, va llegir una emotiva declaració en defensa de la llibertat i de les idees mitjançant el diàleg. Va assegurar que, des dels òrgans de responsabilitat, cal treballar per una Catalunya respectuosa amb la seva pluralitat democràtica, en pau i en llibertat.

El Secretari va llegir la moció sencera i, abans de la votació, la resta de portaveus dels partits polítics amb representació al Consistori també van prendre la paraula. Ramon Carbó, en nom de Junts x Sant Martí, va apostar per la unitat d’acció, el seny i la persistència. Pere Cano, en nom de Movem Sant Martí, va defensar el dret a expressar-se i a manifestar-se i va demanar que la política recuperi el protagonisme. Sònia Jansà, en nom d’ERC, va assegurar que Catalunya ha de poder decidir el seu futur i va encoratjar els martinencs a anar tots junts, sense sigles. Finalment, Víctor Pujadó, en nom de la CUP, va fer una crida a la desobediència civil i a la mobilització constant.

La moció va ser aprovada per 9 vots favorables (tots els regidors de Foment Martinenc, ERC, CUP i Junts x Sant Martí). Els dos regidors de Movem Sant Martí no van participar en la votació.

En acabar el Ple, tant els tres partits que formen l’Equip de Govern com Junts x Sant Martí van anunciar que destinaran la retribució per assistència al Ple a la Caixa de Solidaritat. Movem Sant Martí va indicar que tampoc cobraran l’assistència.

Comentaris