ERC de l’Alt Penedès fa una crida a formar majories per a l’autodeterminació

16/10/2019 - 12:13h

Els republicans qualifiquen de venjança les penes de presó dictades contra els líders independentistes

Davant la sentència dictada pel Tribunal Suprem sobre la causa general contra l’independentisme, des d’Esquerra Republicana de l’Alt Penedès han enviat el comunicat que reproduïm íntegrament:

La sentència és un atac directe a la democràcia, als drets de manifestació, expressió i lliure opinió i constitueix un retrocés històric en els drets i llibertats col·lectives. Avui li toca al republicanisme, però l’objectiu del Règim del 78 és anorrear tota dissidència política.

Rebutgem totalment les penes imposades basades en pretesos delictes no provats que sumen gairebé 100 anys de presó i mostrem la nostra total solidaritat, estima i empatia amb les famílies dels i les preses polítiques.

Per més que els poders de l’Estat espanyol pretenguin amb aquesta sentència escarmentar aquells qui apostem per la construcció d’una República catalana independent, el moviment republicà és avui més fort que mai.

Esquerra Republicana es mobilitzarà i es posa a disposició per fer front a aquesta onada repressiva i fa una crida a la participació massiva, entusiasta i persistent de la ciutadania en totes les accions i mobilitzacions que es convoquin i a respondre immediatament a les crides del Tsunami Democràtic.

Animem a la ciutadania, a les entitats i a les institucions de la comarca a posar-se al costat dels demòcrates, a rebutjar la sentència injusta i a lluitar per la defensa dels drets civils i polítics que l’Estat espanyol vol aniquilar.

Lamentem el posicionament del PSC, també de l’Alt Penedès, que fent seguidisme del PSOE i dels partits espanyols, aplaudeix la sentència i fa impossible el diàleg necessari per poder trobar una solució democràtica en el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. La repressió, l’amenaça d’intervenir l’autogovern amb l’article 155 de la Constitució espanyola i assumir el discurs del nacionalisme espanyol, mai serà la solució.

Esquerra Republicana fa una crida a tots els demòcrates per rebutjar la sentència contra els líders polítics i socials del país i a defensar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya com a solució al conflicte amb l’Estat espanyol”. 

També et pot interessar

Comentaris