Un miler de persones es manifesten al Vendrell en contra de la sentència del procés

14/10/2019 - 22:16h

Alguns concentrats han reclamat unitat política als partits independentistes

Aproximadament un miler de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça Vella del Vendrell per mostrar el seu rebuig a la sentència del procés que aquest matí s’ha conegut i que comporta penes d’entre 9 i 13 anys de presó pels líders catalans jutjats pel referèndum sobiranista de l’1-O.

Molts dels concentrats han cridat, sobretot, ‘Llibertat presos polítics’ i ‘Ni un pas enrere’, alhora que mostraven senyeres i banderes estelades i ‘flyers’ amb el lema ‘Contra la sentència, independència’ i ‘Contra la sentència, reincidència!’.

A la part final de la concentració s’ha llegit un manifest en què, entre d’altres missatges, es parlava d’una sentència que és una “venjança” de l’Estat espanyol cap a Catalunya i que, segons el mateix text, s’ha condemnat a penes de presó a polítics catalans que han exercit la seva llibertat d’expressió.

El manifest, llegit enmig d’un gran silenci només interromput amb alguns aplaudiments i també alguns crits de persones que reclamaven unitat política als partits independentistes, ha estat llegit per parts a càrrec de representants de diverses d’aquestes formacions: Jordi Marlès (alcalde de Llorenç del Penedès), Lluís Navarrete (regidor de Som Poble-ERC del Vendrell), Joan Ignasi López (alcalde de Sant Jaume dels Domenys), Mar Galeano (regidora de Junts pel Vendrell), Alfons Vigo (CDR del Vendrell) i Josep Maria Llasat (regidor de Primàries Catalunya-El Vendrell).

Al final de l’acte, presidit per un dels fanals de la ‘Llum de la Llibertat’ que fa uns dies va il·luminar un dels cims de la serralada de Montserrat i que ha acabat amb el ‘Cant dels Segadors’ amb un toc de gralles, s’ha emplaçat als assistents a participar en els actes de protesta contra la sentència per l’1-O que es puguin anar convocant en els propers dies.

Val a dir que un dels primers actes als quals es podrà participar serà aquest dimecres en la columna de la Marxa per la Llibertat que sortirà de Tarragona i que es preveu que arribi al Vendrell, en el seu camí en direcció a Barcelona, el migdia del mateix dimecres.

Tothom que hi vulgui participar haurà de ser cap a les 12h a la parada d’autobusos, des de la qual es distribuïran els participants cap al punt concret de la Marxa per la Llibertat al seu pas pel Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris