Castells de 6 femenins dels Xicots a la diada de Bellprat

14/10/2019 - 18:21h

Els vilafranquins faran aquest diumenge un assaig especial amb camisa

Els Xicots de Vilafranca van actuar dissabte al matí a Bellprat dins la diada de castelleres que per 10è any s’organitza a Bellprat per homenatjar la que va ser la primera dona alcaldessa de Catalunya, Natividad Yarza.

Les xicotes de la colla, ja que tots els troncs dels castells en aquesta diada són formats només per dones, noies i nenes, van fer-hi el 3d6, el 3d6 amb l’agulla, el 4d6 i dos pilars de 4 per tancar la diada.

Van actuar amb elles els Castellers de Mollet i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que també hi van enlairar castells de 6 pisos.

La jornada va tenir com a destacada la presència de la reconeguda xef catalana Carme Ruscalleda, que es va interessar molt per la diada castellera, i va participar en la pinya del primer castell de les Xicotes, explicant que era la primera vegada que participava directament col·laborant en una pinya castellera.

A continuació de la diada els Xicots i les Xicots van poder dinar la paella popular convidats per l’Ajuntament de Bellprat, pel compromís de la colla vilafranquina en la consolidació d’aquesta diada femenina, que ha assolit les 10 edicions, sent els Xicots de Vilafranca la colla castellera que més vegades hi ha pres part.

Aquesta setmana destaca en el calendari l’assaig especial amb camisa que faran aquest diumenge dia 20 d’octubre, a les 11h. de canalla, i a partir de les 12 general, amb la presència dels Castellers de Castelldefels. A continuació faran un dinar popular per a tots els participants a l’assaig.

També et pot interessar

Comentaris