Protecció Civil desactiva l’alerta per la fuita en un l’etilenoducte als Monjos

A conseqüència de la fuita es va restringir el trànsit en diverses vies.
14/10/2019 - 08:49h

El risc d’emergència química es va declarar dijous després que un tractor perforés la canonada mentre estava treballant en un camp

El departament de Protecció Civil de Catalunya ha desactivat aquest dilluns al matí l’alerta PLASEQCAT que va entrar en vigor el passat dijous per una fuita d’etilè en un conducte ubicat al municipi de Santa Margarida i els Monjos.

Segons Protecció Civil, en aquest moment ja no crema cap de les torxes que s’havien instal·lat a diferents punts de l’etilenoducte, el qual ja ha estat inertitzat i, per tant, ja no hi ha perill. A partir d’ara es podrà procedir a la reparació amb seguretat.

L’alerta sobre la possible fuita es va donar dijous a les 4 de la tarda, i l’origen de l’incident va ser la ruptura d’una canonada de gas etilè mentre un tractor feia treballs agrícoles. Els fets van tenir lloc a la zona del polígon industrial Casa Nova, que es va desallotjar parcialment per precaució.

A conseqüència d’aquest incident i també per precaució, es va haver de tallar el trànsit tant per l’autopista AP-7 com per la carretera N-340, un fet que va provocar llargues cues de fins a 5 quilòmetres.

També et pot interessar

Comentaris