L’avioneta accidentada a Bonastre va desaparèixer dels radars dues hores abans de localitzar-la

L’avioneta accidentada a Bonastre. (Foto: ACN)
11/10/2019 - 10:30h

Els Mossos investiguen la causa de l’accident mortal de l’aeronau que havia sortit de Sabadell i tenia previst aterrar a Reus

L’avioneta que s’ha estavellat aquest dijous a la nit prop de la finca del Mas Gatell a Bonastre, al Baix Penedès, en un accident que ha provocat dues víctimes mortals va desaparèixer dels radars dues hores abans de ser localitzada.

Els serveis d’emergència de la Generalitat han informat de l’accident passada la mitjanit i han explicat que l’aparell havia sortit de l’aeroport de Sabadell i tenia previst aterrar al de Reus.

Diverses dotacions dels Bombers i dels Mossos han acudit al lloc dels fets i s’ha obert una investigació per part de la Unitat de Seguretat Aèria dels Mossos d’Esquadra.

La torre de control de l’aeroport de Reus, entre d’altres radars, va perdre el senyal de l’avioneta a quarts de nou del vespre i, segons ha explicat al 3d8 l’alcaldessa de Bonastre, Ester Bartra, es va activar un protocol de rescat amb efectius que van rastrejar una àmplia franja tant de terrenys com mar endins.

Vol en pràctiques

L’avioneta accidentada estava fent un vol en pràctiques nocturnes i les víctimes serien un instructor i un aprenent.

L’avís per la desaparició de l’aparell es va produir a les 20.56 hores a través del centre de control d’AENA, l’ens gestor dels aeroports de l’Estat. Es van activar llavors els Bombers i Salvament Marítim, per si, com apuntàvem, l’aparell havia caigut al mar.

A més, l’accident va mobilitzar efectius dels Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Centre de Coordinació Operativa (CECAT) de Protecció Civil de Catalunya.

Tot i que l’avís que va activar el rescat es va donar poc abans de les 21h, l’avioneta no va ser localitzada fins al cap d’unes dues hores, a les 22.47h, concretament al mur perimetral de la finca de Mas Gatell de Bonastre.

Es tracta d’una masia que inclou unes caves i que es troba a prop de la carretera T-202 que uneix Altafulla amb la Nou de Gaià, tocant el terme municipal de Salomó.

Les víctimes mortals van ser localitzades a l’exterior de l’avioneta accidentada.

Comentaris