ERC demana que es municipalitzi la gestió del cementiri de Vilafranca

D’esquerra a dreta, Gemma Urgell, Mònica Hill i Montse Espinosa, regidores d’ERC
10/10/2019 - 10:49h

Asseguren que així els usuaris haurien de pagar menys i també s’aconseguiria un major control dels serveis

ERC de Vilafranca proposarà al ple de dimarts que la gestió del cementiri es municipalitzi i aposta per la revisió de l’ordenança dels serveis funeraris de Vilafranca.

ERC creu que l’Ajuntament hauria de reassumir la gestió directa de serveis del cementiri com ara inhumacions, exhumacions, trasllats de cadàvers, conservació, manteniment i funcionament del cementiri, així com la recaptació de determinades tarifes de l’ordenança referides a les taxes pel servei de cementiri.

Així, segons ERC, amb la gestió directa hi haurà un estalvi de costos per als usuaris del servei, fomentant-ne el control administratiu i evitant les pràctiques “poc transparents i abusives”.

A més, ERC reclama una revisió completa de l’ordenança fiscal del servei del cementiri i serveis fúnebres de caràcter municipal, per tal d’eliminar partides i conceptes confusos que dificulten la seva correcta aplicació, i que acaben encarint el preu de la factura.

Els republicans expliquen que l’ordenança municipal de serveis funeraris de 1998 conté a la disposició transitòria segona la regulació provisional de la gestió del cementiri en favor de Joan Trius, que fins a aquell moment havia realitzat els serveis funeraris del municipi en règim de servei públic monopolitzat de pompes fúnebres.

La Llei 2/1997, de serveis funeraris, va liberalitzar el servei i el transport perquè es puguin exercir en lliure competència, però no va resoldre la gestió del cementiri amb aquella liberalització del servei, sinó que per la disposició transitòria segona va mantenir la relació contractual amb Trius, després Serveis Funeraris del Penedès, SL, i actualment Àltima, en una relació “que s’hauria d’haver extingit ja a l’any 1998”.

Tot i això, la mateixa ordenança ja diu que “Tanmateix, l’Ajuntament podrà en qualsevol moment reassumir la gestió directa dels esmentats serveis [del cementiri], o bé convocar una licitació per a contractar la seva gestió indirecta”.

També et pot interessar

Comentaris