La Cultural enceta un cicle de xerrades sota el títol “Despullant el masclisme”

D’esquerra a dreta, Quim Jubert, Anna Llovera i Jordi Romeu, de la Cultural Llibreria
09/10/2019 - 12:34h

El cicle començarà el proper dijous 17 d’octubre amb l’antropòloga, escriptora i guionista, Maite Carranza

La llibreria La Cultural organitza a partir de dijous que ve un cicle de xerrades que ha titulat “Despullant el masclisme”. Quim Jubert, Anna Llovera i Jordi Romeu han explicat en roda de premsa que el cicle està pensat per tal de contribuir amb el seu granet de sorra “a un procés de debat i de qüestionament de la realitat que implica tots aquells que considerem imprescindible continuar avançant cap a una societat plenament igualitària”. Aquest cicle, que tindrà lloc durant el mes d’octubre i la primera setmana de novembre a la sala d’actes de l’Escorxador, inclou la participació d’autors com Maite Carranza, David Fernàndez, Lyona, Montse Barderi i Ritxar Bacete.

La primera xerrada serà el proper dijous, 17 d’octubre, a les 8 del vespre, amb Maite Carranza, antropòloga, escriptora i guionista. Carranza vindrà a Vilafranca per presentar les seves dues últimes novel·les: Safari, una obra humorística infantil sobre una comunitat de ximpanzés on la situació del mascle no és tan dominant com ens pensem i L’alè del drac, una novel·la juvenil en la qual el jove Antoni Gaudí comparteix protagonisme amb una noia avançada al seu temps i víctima de la seva condició de dona.
Pel dimecres 23 d’octubre, a les 8 del vespre, els convidats seran l’escriptor i activista David Fernàndez i la il·lustradora i directora de videoclips Lyona. Plegats han publicat La revolta de Santa Jordina, una versió pròpia i feminista de la llegenda de Sant Jordi republicana, feminista i amb consciència crítica.

La tercera xerrada serà el dimecres 30 d’octubre, a les 19.30h, amb Montse Barderi. Aquesta escriptora i comissària de l’Any Teresa Pàmies recordarà el missatge plenament vigent de la periodista i activista catalana de la qual enguany es commemoren els cent anys del naixement amb la ponència “La masculinitat a través de Teresa Pàmies”.

La darrera de les xerrades tindrà lloc el dimarts 5 de novembre, a les 8 del vespre, amb Ritxar Bacete, antropòleg, escriptor i treballador social especialista en gènere, autor de Nuevos hombres buenos. La masculinidad en la era del feminismo, un assaig que va dedicat als homes pacífics i cuidadors, als homes bons que han existit sempre. L’acte serà conduït per la periodista Anna Vallhonesta.

Les quatre xerrades que organitza La Cultural se celebraran a la sala d’actes de l’Escorxador i tindran com a protagonistes autors i autores que, en forma de narrativa, assaig o il·lustració han publicat llibres compromesos amb la igualtat. La majoria d’aquests llibres estaran a la venda a la llibreria i a la mateixa sala.

També et pot interessar

Comentaris