Tot a punt per la festa del Dibuix a Vilafranca del proper 19 d’octubre

09/10/2019 - 09:41h

Diversos col·lectius oferiran sis tallers per a petits i grans amb motiu del Big Draw

El Big Draw 2019 arriba aquest any a la quarta edició a Vilafranca, i comptarà amb sis tallers gratuïts per a totes les edats que, entre les 17.30 i les 20h del proper dissabte 19 d’octubre, es realitzaran a diferents espais del centre de la ciutat. Els tallers aniran a càrrec de l’Arsenal, el col·lectiu Gargot, l’institut Milà i Fontanals i el centre d’expressió plàstica Zig Zag.
En la presentació feta aquesta setmana al claustre dels Trinitaris, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, assenyalava que la iniciativa es va impulsar l’any 2015 en el marc de la capitalitat cultural de Vilafranca, i que va continuar amb 4 edicions més, ja integrada en el festival Big Draw que promou la lectura visual i el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’aprenentatge.

Els tallers es repartiran entre la Plaça de la Vila, la plaça de Santa Maria, la plaça del Campanar, la plaça Jaume I, el Palau Baltà i al claustre dels Trinitaris. D’aquesta manera, l’institut Milà i Fontanals proposa un taller d’experimentació que utilitza el propi cos com a suport on dibuixar. El Zig Zag proposarà un taller de gran format utilitzant colors i trames amb un suport de cartró. De la seva banda, el col·lectiu Gargot, amb Muntsa González i Joan Gordi realitzaran personatges utilitzant materials quotidians com les bosses de paper kraft. També del col·lectiu Gargot, Eva Sans, proposarà dibuix al terra damunt de paper amb siluetes dorments. Anna Mongay, també del col·lectiu Gargot, proposarà el dibuix lliure amb diferents blaus, tintes i tampons al damunt de paper de filtre humit i, finalment, l’Escola Municipal d’Art Arsenal proposarà un taller on el color sigui l’element clau, amb l’ús de centrifugadores de gran format.
La participació és oberta a tothom i no requereix d’inscripció prèvia i en cas de pluja, tots els tallers es realitzaran a l’Escorxador.

L’edició passada un miler de persones van gaudir d’una festa del tot consolidada en el calendari de tardor i els organitzadors van voler ressaltar en què els tallers estan pensats per a petits i grans.
En paral·lel a la festa hi haurà un altre acte relacionat amb el dibuix i la il·lustració. A les 12 del mateix dissabte 19 d’octubre hi haurà a l’auditori de Vinseum la presentació del projecte “El taller de l’artista” del realitzador Pep Puig. Una sèrie de documentals sobre els tallers de diferents artistes del nostre entorn. S’hi projectaran els programes dedicats als artistes Jordi Gibert, Samuel Martínez i Núria Tomàs. Aquesta activitat forma part de l’exposició “Mercader-Miret: l’ofici d’artista” que es pot visitar a la Capella de Vinseum.

També et pot interessar

Comentaris