Calafell afronta les obres de millora del Passeig Marítim de Segur

Una imatge d’arxiu de la banda del Passeig Marítim de Segur de Calafell que serà arranjada. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
08/10/2019 - 18:00h

Aquest octubre començarà l’arranjament de la vorera nord, amb una inversió d’1,5 milions d’euros

L’Ajuntament de Calafell començarà aquest mateix mes d’octubre les obres de reurbanització de la vorera nord, o vorera muntanya, del Passeig Marítim a Segur de Calafell.

El consistori calafellenc destaca que és una inversió amb un import econòmic molt important, xifrada en 1,5 milions d’euros i que resoldrà definitivament els problemes històrics de conservació causats pel mal estat de les conduccions soterrànies d’aigua i clavegueram i per l’arbrat.

PUBLICITAT

“És una actuació de voreres molt potent a Segur de Calafell. Després d’invertir, el darrer dany, 1,9 milions d’euros a la zona central del nucli, ara en comencem una altra que se’n va 1,5 milions, a Segur Platja”, explica el tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament de Calafell, Miguel Ángel Perín. “Continuem aquesta línia d’acció, que és una de les principals demandes a Segur”, afegeix.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Rubatec, per un import de 1.160.138,35 euros (IVA inclòs). L’adjudicatària farà millores, sense càrrec per a l’Ajuntament de Calafell, per import de 359.866,73 euros. El termini d’execució és de cinc mesos i mig, amb aturades per les festes de Nadal i Setmana Santa.

Es preveu que hi treballin dos equips simultanis, en illes de cases contigües. La Diputació de Tarragona hi aporta 193.491,22 euros mitjançant el seu Pla d’Acció Municipal (PAM).

El tram que es remodelarà és el comprès entre els carrers Rin i Antonio Almanzor, d’una longitud d’un quilòmetre. S’enderrocarà la vorera actual i totes les conduccions subterrànies.

El projecte preveu renovar-les, perquè les actuals tenen moltes pèrdues que provoquen l’enfonsament de la vorera. A més, les noves canonades tindran un recobriment especial anticorrosiu, ja que la zona té una alta salinitat per la seva proximitat al mar. A més, es connectaran les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli en els trams terminals.

PUBLICITAT

Pel que fa a l’arbrat, s’aplicarà la solució d’escocells més grans, ja que els actuals, molt petits per al tipus d’arbres plantats, fan que les arrels siguin molt superficials i aixequin la vorera.

A més, es renovarà l’enllumenat i s’aprofitarà l’obra per posar al dia els elements d’accessibilitat (guals de vehicles, passos de vianants amb la vorera adaptada), ja que els actuals han quedat desfasats d’acord amb les normatives actualment vigents. A més, es millorarà la seguretat als passos de vianants, amb cantonades circulars que donaran més visibilitat tant a persones com a vehicles.

L’any 2011 ja es va arranjar el tram de vorera nord del Passeig Marítim de Segur de Calafell que va del carrer Rin al carrer Antonio Almanzor. Ara, es completarà la resta.

L’Ajuntament remarca que ha anat fent actuacions puntuals i, en alguns sectors, no hi ha enrajolat, sinó una base de ciment posada provisionalment en els punts en més mal estat, per evitar les freqüents ensopegades i caigudes dels vianants, en espera de l’obra definitiva.

També et pot interessar

Comentaris