Els Verds portaran Vilafranca i el Penedès a Califòrnia

Un moment de la presentació del viatge a Sant Francisco
02/10/2019 - 20:02h

Marxaran dilluns als Estats Units, on actuaran a Sant Francisco, a la seu de Google, a la Universitat de Berkeley i a Marimar State

Els Castellers de Vilafranca han presentat aquest dimecres el viatge que faran a Califòrnia, on marxaran 184 castellers dilluns dia 7 i des d’on tornaran dilluns dia 14.

Durant el viatge els vilafranquins actuaran en llocs tan reconeguts com ara la Universitat de Berkeley, Marimar State, a Sodoma, (propietat de Família Torres), a la Universitat de Stanford i Silicon Valley, on alçaran els seus castells també a la seu de Google.

A banda, els vilafranquins també actuaran en un partit de bàsquet amistós dels Warriors i buscaran fer-se alguna fotografia especial amb espais tan coneguts de Sant Francisco com ara el Golden Gate, entre altres.

El president dels verds, Joan Badell, ha destacat com és un orgull poder portar el nom de Vilafranca, del Penedès i de Catalunya als Estats Units i ha apuntat que aquest serà el cinquè viatge intercontinental que fa la colla, després que hagin estat dos cops a Xile, també a Xangai, Bombai i Nova York.

En el mateix sentit s’ha expressat el regidor de cultura, Ricard Rafecas, que ha agraït la tasca dels Castellers de Vilafranca de portar el nom de la vila per tot el món i, per aquest motiu, ha afegit que l’aportació econòmica que els hi ha fet el consistori ha estat “generosa”.

Un altre motiu de satisfacció per la colla és que de diumenge dia 13 a dimarts dia 15 una quarantena de castellers es desplaçaran també a Cannes per assistir a una mostra de documentals on La Xarxa presenta la projecció de ‘Tocant el Cel’ per tal que les televisions d’arreu s’interessin per aquesta filmació. Els verds actuaran a Cannes juntament amb la Colla Vella, l’altra protagonista del documental.

Segons Badell, poques colles poden tenir pràcticament 200 castellers a Califòrnia i, al mateix temps, una quarantena a Cannes, cosa que demostra, segons Badell, el potencial dels Castellers de Vilafranca.

Pel que fa a les intencions castelleres, els vilafranquins faran castells de 8 a Califòrnia, on volen intentar ajuntar el 3 i 4d8 i la td8f, tot i que aquesta última encara està per confirmar.

Segons Badell la impossibilitat d’anar a Califòrnia tots els membres titulars del 3d9f ha fet que, finalmetn, descartessin fer un castell de 9 als Estats Units.

A més a més, segons ha explicat Badell, “a Google, per exemple, ens han prohibit expressament que agafem treballadors per posar-los a la pinya o que ensenyem cap mena de bandera. Les normes dels Estats Units són diferents de les d’aquí”. Pel que fa a Cannes, els vilafranquins hi faran algun castell de 7 i pilars.

Per altra, els Castellers de Vilafranca actuaran aquest dissabte a la tarda a la diada del Mercadal de Reus, on volen fer grans castells i on, fins i tot, no descarten al 100% el 3d10fm, tot i que ho veuen complicat. On sí que volen tirar el 3d10fm serà el dia 26 de setembre a la tarda a Sitges.

El president de la colla, Joan Badell, assegura que és una ciutat molt propera a Vilafranca i, per tant, veuen més que factible desplaçar molta gent per poder descarregar, d’una vegada per totes, el 3d10fm que han carregat en tres ocasions enguany. Badell ha afirmat que presentaran una campanya comunicativa potent més endavant, però que ja estan començant a trucar a la gent perquè els doni un cop de mà a Sitges i, a més, es preveu un sopar popular gratuït per a després de l’actuació, entre altres.

També et pot interessar

Comentaris