Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força

02/10/2019 - 17:46h

La investigació va començar a Vilafranca quan els Mossos els van detectar amb eines susceptibles per ser utilitzades contra el patrimoni

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir aquest dijous dos homes de 36 i 45 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Salou i Cornudella de Montsant, com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i tres robatoris amb força a domicili.

La desarticulació d’aquest grup criminal és el resultat d’una investigació policial que va començar fa tres setmanes i que ha permès evitar la comissió de robatoris amb força. I és que durant la fase d’investigació, els mossos van retirar prop d’una trentena de marcadors que els lladres utilitzaven per saber si als domicilis on volien robar hi havia algú.

La investigació va començar quan els mossos van detectar tres persones a Vilafranca del Penedès amb un vehicle que portaven al damunt eines susceptibles de ser utilitzades en delictes contra el patrimoni i uns petits marcadors. La coordinació policial va permetre als agents saber que aquests individus tenien una mobilitat territorial molt alta amb un pis a Salou com a centre de les seves activitats.

Durant la investigació, els mossos van esbrinar que els investigats utilitzaven uns petits plàstics o papers per marcar els domicilis on volien robar. Llavors, en una segona passada si els marcadors encara estaven posats sabien que no hi havia ningú a l’interior i aprofitaven per robar. A més, tal com es va saber més tard, els lladres fabricaven ells mateixos les eines per a forçar les portes dels domicilis.

En el decurs de les indagacions policials, els mossos van poder acreditar que el grup hauria comès, com a mínim, tres robatoris amb força a Tarragona, Reus i Salou. També es va localitzar un establiment de compravenda d’or situat a la capital de la Costa Daurada on els lladres haurien venut diverses joies procedents de robatoris. Els mossos van poder recuperar-les.

Davant la possibilitat que els tres individus poguessin perpetrar més robatoris, els mossos van muntar un dispositiu aquest dijous i van detenir a Salou dos dels tres investigats. Al tercer li consta una ordre de recerca i detenció.

El dispositiu policial també va incloure el registre i escorcoll al pis de Salou i al vehicle utilitzat pels lladres. Així, en la detenció dels dos homes i el seu escorcoll els mossos van trobar-los que portaven al damunt un gran nombre de rossinyols, marcadors, plàstics per obrir els accessos principals als edificis, claus mestres i altres eines.

Posteriorment, en l’entrada al pis els investigadors van trobar eines de fabricació casolana, estris per fabricar-les, tornavisos, plàstics semirígids per obrir portes quan no es passa la clau i marcadors de plàstic. A més, es van intervenir diverses joies que caldrà analitzar la seva procedència i també instrumental de joieria emprat per comprovar la qualitat i tipus de metalls preciosos.

Amb els dos ingressos a presó i l’ordre de crida i cerca es dona per desarticulat aquest grup criminal especialitzat en robatoris amb força domicili.

Reconèixer els marcadors per evitar robatoris

Per als Mossos d’Esquadra és important que la ciutadania estigui al cas dels mètodes que fan servir els lladres. Concretament, reconèixer aquests marcadors i saber localitzar-los permet fer prevenció d’aquest tipus de robatori.  Els mossos recomanen que si es localitza un marcador a la porta de casa, s’avisi a través del telèfon 112. Llavors, s’ha de treure el marcador. A les escales dels veïns, cal revisar les altres portes i treure tots els marcadors. Finalment, cal estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i trucar immediatament al 112.

També et pot interessar

Comentaris