L’Ajuntament de Vilafranca, víctima d’un atac informàtic

Part dels ordinadors de l’Ajuntament, totalment apagats
02/10/2019 - 16:14h

El consistori no pot fer cap tipus de tràmit des de dijous de la setmana passada ja que té la xarxa informàtica totalment aturada

L’Ajuntament de Vilafranca pateix des de dijous passat diversos atacs informàtics que han provocat l’aturada total de la xarxa informàtica.
Tal com el consistori ha informat a través de les xarxes socials, es tracta dels mateixos atacs que han patit diverses administracions, equipaments sanitaris i empreses a Catalunya i el País Basc, entre d’altres.

L’actuació per restablir la normalitat se centra a protegir les bases de dades i netejar els arxius corromputs, motiu pel qual ha calgut aturar la xarxa, cosa que ha fet que no es puguin obrir nous expedients ni fer tràmits. Des del consistori esperen que la xarxa es posi en marxa progressivament.

L’atac ha estat similar al que han patit altres ajuntaments, com ara el de Lloret de Mar, entre molts altres. El que fan els hackers és aprofitar un forat del sistema de Microsoft per accedir-hi remotament i intentar segrestar les dades per demanar un rescat que s’ha de pagar a través d’una transacció de monedes digitals, també conegudes com a criptomonedes.


Els serveis informàtics han començat a restaurar tots els sistemes dels ordinadors, un procediment molt lent perquè s’ha de fer un per un i sense connexió a internet.

També et pot interessar

Comentaris