El Casal de Vilafranca incorpora a l’Aula d’Humanitats un curs de filosofia

D’esquerra a dreta, Salvador Casals, gerent del Casal; Albert Puig, de la junta de l’entitat i el degà de la Facultat, Josep Monserrat
Xavi Gonzàlez
02/10/2019 - 14:54h

En tres anys l’aula ha passat de tenir 35 alumnes a superar la setantena per aquest curs 2019/2020

El Casal de Vilafranca va començar el viatge pel món de les Humanitats el curs 2015/2016. Aleshores ho va fer només al voltant de la disciplina d’història. Ara, i després de la bona acollida de la que es va passar a anomenar l’Aula d’Humanitats del Casal de Vilafranca, i per aquest curs 19/20, l’entitat vilafranquina amplia la seva oferta amb la disciplina de la filosofia al seu cicle acadèmic d’octubre a juny i en poc temps ja ha passat dels 36 alumnes inicials a tenir-ne per aquest curs més de 70 inscrits.

PUBLICITAT

Aquesta és una bona oportunitat per introduir-se a la història de la filosofia en el marc d’un projecte formatiu innovador, iniciat amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. De fet, aquesta setmana es van presentar aquestes activitats formatives amb la presència del degà de la Facultat, Josep Monserrat. Al curs de filosofia, els alumnes s’aproximaran a la història de la filosofia amb la mateixa fórmula vivencial que ja es porten a terme als cursos d’història. Un contacte amb el coneixement des de la combinació del treball a l’aula i fora de la mateixa. Un curs, que neix en el marc d’una ciutat, Vilafranca, que estima la filosofia i que els darrers anys en dona mostra amb múltiples iniciatives com “Els juliols de la UB”, el festival “Vilapensa” o la gran quantitat d’iniciatives promogudes des d’entitats com l’Agrícol o Vinseum, constituint des de la mateixa Universitat de Barcelona, la Càtedra UB Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca.

PUBLICITAT

Aquest any a la part d’història es divideix en tres cursos: Història de Roma I, Història de Roma II i la Corona d’Aragó III, a càrrec del professor i historiador, Marc Jobani. I en el cas del curs de filosofia versarà sobre la introducció a la història de la filosofia amb els professors Jordi Casasampere, Marta Palacín i Àngel Pascual sota la direcció del Degà de la Facultat de Filosofia de la UB, Josep Monserrat. Els cursos de filosofia s’iniciaran el proper 16 d’octubre repartits en dos grups en horaris de 16.30 a 18h i de 18.15 a 19.45h i encara queden places lliures.

També et pot interessar

Comentaris