La renda d’un empresari situa de cop i volta Avinyonet com a segon poble més ric de l’Estat

FOTO: Àngela Llop
Eva López
02/10/2019 - 11:14h

El municipi penedesenc és, segons dades de l’Agència Tributària, el segon poble de l’Estat espanyol amb una renda bruta més alta

Avinyonet del Penedès es va llevar ahir convertit en el segon poble de més de 1.000 habitants amb la renda bruta més alta de l’Estat espanyol, després que l’Agència Tributària fes públiques les dades de la renda 2017.

Segons la llista elaborada per l’agència, Avinyonet va duplicar en un any la renda bruta situant-se en els 57.843 euros el 2017 (27.917 euros l’any anterior). Un any abans, el municipi ni apareixia a la llista de les poblacions més riques de l’Estat.

PUBLICITAT

Presumiblement, aquesta pujada sobtada s’explicaria per l’augment de patrimoni de Mauricio Botton, un nét del fundador de Danone, propietari de la finca la Gramanosa. Alguns mitjans apunten que Botton hauria cobrat dividends d’algunes de les seves empreses.

Tot i que no ha volgut apuntar de quin veí es tracta, l’alcalde d’Avinyonet, Cèsar Herraiz, ha confirmat que l’entrada del municipi al top ten dels pobles amb una major renda de l’estat espanyol pot estar relacionat amb aquest creixement de massa patrimonial.

Segons dades de l’Agència Tributària, Avinyonet va presentar el 2017 un total de 807 declaracions de renda, amb una renta mitjana disponible per habitant de 45.631 euros. Actualment, el cens d’habitants del municipi està al voltant dels 1.600.

Amb aquesta escalada en la llista dels pobles amb una major renta, Avinyonet supera Sant Sadurní, que tradicionalment habia estat el primer poble del Penedès en aparèixer al rànquig. En aquest darrer document, la capital del cava apareix en 33a posició, amb una renda bruta de 33.514 euros, i una renda mitjans diponible de 26.717 euros

Comentaris